17 Ιαν 2013

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα χαράτσια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας σε συλλόγους και αθλητές


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι αντιμάχεται τη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί τον αθλητισμό στην καταστροφή και τον μετατρέπει σε είδος πολυτελείας.

Η μείωση των επιχορηγήσεων, η οποία σχεδιάζεται κατ’ επιταγή της τρόικα αλλά μέχρι σήμερα κρύβεται επιμελώς από την αθλητική ηγεσία, θα είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε σε λίγες ημέρες δεν θα μπορούμε να μιλάμε για αθλητισμό στην Ελλάδα.
  
Η τρόικα εσωτερικού αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στη νεολαία μας και ο αρμόδιος Υφυπουργός αθλητισμού σιωπά. Ταυτόχρονα κάποιοι αθλητικοί παράγοντες, συνηθισμένοι στην διαχείριση του σάπιου αθλητισμού που δημιούργησαν στο παρελθόν μαζί με τους κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ασχολούνται μόνο πως θα περισώσουν την καθεστηκυία τάξη και πως θα παζαρέψουν τη θέση τους στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έτσι έμαθαν, έτσι συνεχίζουν.

Τρανταχτό παράδειγμα και όχι μοναδικό, είναι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, που ενώ μέχρι το 2012 επιχορηγήθηκε με 3,9 εκατ. ευρώ, για το 2013 δεν προβλέπεται να λάβει περισσότερα από 1,7 εκατ. ευρώ. Η διοίκησή της αντί να ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας από τους αθλητικούς συλλόγους, τους αθλητές και τους προπονητές, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή, φορτώνει με πρόσθετο χαράτσι τους συλλόγους και τους γονείς (που ήδη πλήρωναν παράβολα για την έκδοση και ανανέωση των δελτίων, τις μεταγραφές, το πετρέλαιο, τους ναυαγοσώστες, τη καθαριότητα σε αρκετά κολυμβητήρια): τώρα επιβάλλει και χρηματική συμμετοχή ανά αθλητή και ανά αγώνισμα, για τη συμμετοχή σε ημερίδες και Πανελλήνια πρωταθλήματα, καταργεί τα οδοιπορικά για τα εκτός έδρας Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η κολύμβηση, από τα μαζικότερα αθλήματα στη χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί, με απομάκρυνση χιλιάδων παιδιών από τα ήδη παγωμένα κολυμβητήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους τους συλλόγους, αθλητές, προπονητές και γονείς να αντισταθούν με κάθε αγωνιστικό τρόπο στην επερχόμενη καταστροφή. Θα βρεθεί στο πλάι τους σε κάθε κινητοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λαμβάνοντας την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, θα προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ενίσχυσης της κολύμβησης και διασφάλισης λειτουργίας των κολυμβητηρίων, όπως για παράδειγμα :

  1. Χρηματοδότηση των εγχώριων πανελλήνιων πρωταθλημάτων και ταυτόχρονα συνεχή-αυστηρό έλεγχο της διαχείρισης των πόρων από τις ομοσπονδίες, μέσα από το σύστημα ενιαίας αρχής πληρωμών που έχουμε επεξεργασθεί
  2. ειδική τιμολογιακή και φορολογική πολιτική στα καύσιμα, όταν πρόκειται για τη λειτουργία δημόσιων αθλητικών χώρων
  3. συνεργασία και πολύπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα εποπτευόμενα από αυτή κολυμβητήρια
  4. ένταξη των κολυμβητηρίων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε προγράμματα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να τις καταστήσουμε ενεργειακά αυτοδύναμες, βιώσιμες και σε πολλές περιπτώσεις επικερδείς
  5. στελέχωση με εξειδικευμένο τεχνικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των αθλουμένων  

Τέλος δηλώνουμε ότι, η εξελισσόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης δημόσιων κολυμβητηρίων σε συμφέροντα που τα καλοβλέπουν τυχοδιωκτικά σαν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, θα ανατραπεί. Ο αθλητισμός με κυβέρνηση της Αριστεράς θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.

17-1-2013                                                                                                                          Το Αθλητικό Τμήμα του
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More