19 Φεβ 2013

Κορόιδο ή Φοροφυγάς; Διαβάστε το οπωσδήποτε και διαλέξτε έγκαιρα!

Κορόιδο ή Φοροφυγάς; Διαβάστε το οπωσδήποτε και διαλέξτε έγκαιρα!Ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κατασχέσεις ή απλά κοροϊδία; 
Στα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό παίζει ως είδηση ότι θα σταλούν σε μικροοφειλέτες 1.000.000 συστημένα ειδοποιητήρια από την εφορία για οφειλές έως 3000 ευρώ, προκειμένου οι οφειλέτες να τις εξοφλήσουν ή να τις ρυθμίσουν και να γλυτώσουν κατά 30% από τις προσαυξήσεις.
Απειλούνται δε όσοι δεν ανταποκριθούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μισθών, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων κλπ.
Οι φορολογούμενοι βέβαια μπορούν να μην παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια και κανένας δεν μπορεί νόμιμα να τους αναγκάσει να τα παραλάβουν.
Αν τα παραλάβουν θα είναι αναγκασμένοι να στηθούν επί ώρες στην ουρά και θα διευκολύνουν την μελλοντική τους παρενόχληση από εισπρακτικές εταιρίες και την εφορία.
Η εφορία θα επιβεβαιώσει με την παραλαβή των ειδοποιητηρίων την τρέχουσα διεύθυνση τους, το ότι ζούν και το ότι έχουν ειδοποιηθεί για τις οφειλές.
Για να επιβληθούν προσαυξήσεις για οφειλές πρέπει ο οφειλέτης να έχει ειδοποιηθεί έγκυρα και να μην τηρήσει την προθεσμία που του ορίστηκε προς πληρωμή.
Με δεδομένο το χάος των οικονομικών υπηρεσιών της εφορίας ο οποιοσδήποτε οφειλέτης μπορεί να αμφισβητήσει εύλογα οφειλές και προσαυξήσεις που ουδέποτε του είχαν εγκύρως κοινοποιηθεί.
Δεν συμβουλεύω βέβαια κανένα να επιχειρήσει να πείσει κάποιο εφοριακό ότι δεν χρωστάει, γιατί απλά θα ταλαιπωρηθεί και θα του ζητηθούν παράλογα πράγματα, όπως πχ να προσκομίσει αποδείξεις για πληρωμή που κανένας λογικός άνθρωπος δεν διατηρεί επί δεκαετία στο αρχείο του.
Η καλύτερη αντίσταση στον διάβολο είναι να μην κάνεις συζήτηση μαζί του.
Αφήστε τους να σας βρουν εκείνοι, αν μπορούν.
Ζητήστε τους να σας προσκομίσουν ιστορικό για όλες τις πληρωμές που φαίνονται στα αρχεία τους εκ μέρους σας με σκοπό να αμφισβητήσετε εσείς την ορθότητά τους.
Με δεδομένο ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αποκαλυφθούν όλες οι λαθροχειρίες του συστήματος και των τυχόν διεφθαρμένων υπαλλήλων και τα λάθη τους είναι μάλλον αναμενόμενο ότι δεν θα ικανοποιήσουν το αίτημα σας εντός της οριζόμενης νόμιμης προθεσμίας με αποτέλεσμα να διατρέχουν τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κυρώσεις και να καταβάλλουν σε σας αποζημιώσεις.
Το πιο πιθανό είναι ότι για να αποφύγουν την έρευνα θα ασχοληθούν με κάποιο άλλο κορόιδο.
Επιπλέον η επιστροφή κατά εκατοντάδες χιλιάδες των μη παραληφθέντων ειδοποιητηρίων θα φορτώσει το σύστημα με αντιπαραγωγική δουλειά για πολύ καιρό.
Ίσως κάποιος αναρωτηθεί αν είναι ηθικό να μην παραλάβει κάποιος το ειδοποιητήριο της εφορίας.
Επειδή δεν θέλω να έχετε τύψεις σας δίνω την ακόλουθη λογική πληροφορία.
Αν όλα τα ειδοποιητήρια που θα σταλούν είναι ως 3000 ευρώ το καθένα, το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να εισπραχθεί είναι 3 δις ευρώ. Κάποιοι δημοσιογράφοι το υπολογίζουν σε 1,3 δις ευρώ.
Το ποσό αυτό μπροστά στις συσσωρευμένες οφειλές 57 δις ευρώ είναι γελοίο.
Δεν είναι ανήθικο να ταλαιπωρείς 1.000.000 φορολογούμενους με μικρές οφειλές και να κρύβεις ή να μην αξιοποιείς πχ την λίστα Lagarde με τους διαπλεκόμενους κολλητούς του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος;

Aν έχετε πατριωτικές ανησυχίες μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό στο λογαριασμό για την μείωση του δημόσιου χρέους ή να κάνετε μία δωρεά σε κάποιον αναξιοπαθούντα.
Τότε μπορεί να χαρακτηριστείτε γραφικός αλλά θα ξέρετε που θα κατευθυνθούν τα χρήματα σας.
Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τον μισθό κάποιου συγγενή του βουλευτή ή να φαγωθούν σε άχρηστες δημόσιες προμήθειες και κρυφές μίζες.
Το σύνολο των φορολογικών μέτρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά και παράνομα και τα ποσά που βεβαιώθηκαν με αυτά υπερβαίνει τα 3 δις ευρώ.
Είναι κυρίως παράνομα γιατί βασίσθηκαν σε τεκμαρτά και ανύπαρκτα εισοδήματα και γιατί φορολογούν πολλαπλά το ίδιο εισόδημα.
  • Οι μισθωτοί πληρώνουν και φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, υπολογισμένα πάνω στο ίδιο εισόδημα.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν και φόρο εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης, αν και ως σήμερα δεν έπαιρναν επίδομα ανεργίας.
  • Τα ακίνητα επιβαρύνονται και με φόρο εισοδήματος και με χαράτσι μέσω ΔΕΗ και με φόρο ακινήτου περιουσίας.
  • Τα αυτοκίνητα επιβαρύνονται και με τέλη κυκλοφορίας και με υψηλά διόδια και με αυξημένη φορολογία καυσίμων πέραν κάθε λογικής και με φόρο πολυτελείας αν είναι καινούργια και πάνω από 2000 κε.
  • Οι άνεργοι φορολογούνται τεκμαρτά για 3000 ευρώ ο κάθε ένας, παραγνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι συντηρούνται με την σύνταξη και το εισόδημα του πατέρα ή της μητέρας που περικόπηκε και φορολογήθηκε και αυτό άγρια.
Θα μπορούσα να συνεχίσω την απαρίθμηση πολλών άλλων παράλογων και παράνομων και ανήθικων και αντισυνταγματικών μέτρων της συγκυβέρνησης.
Δεν θα το κάνω όμως για να σας αποκαλύψω μία πρόβλεψη.
Αν ανταποκριθείτε όλοι στην παραλαβή αυτών των ειδοποιητηρίων θα διευκολύνετε το σύστημα να σας φορολογήσει άμεσα.
Δεν θα αργήσει ο καιρός που το δημόσιο πριν καταβάλλει τον μισθό σας ή την σύνταξη σας θα εξετάσει τις συγκεντρωμένες οφειλές σας προς αυτό.
Ας υποθέσουμε ότι είναι πχ 3000 ευρώ και είναι βεβαιωμένες, αφού αφελώς παράλαβατε την 28.2.2013 την ειδοποίηση που σας έστειλαν και δεν την πληρώσατε στην προθεσμία που σας όρισαν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Αν διαιρέσουμε την οφειλή σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις (που η τρόικα δεν καταδέχεται να σας επιτρέψει να ρυθμίσετε σε 60 μήνες) προκύπτει μία μηνιαία οφειλή 50 ευρώ.
Τα 50 ευρώ θα προσαυξήσουν τις κρατήσεις που θα γίνουν λόγω μνημονιακών μέτρων στις λιγοστές αποδοχές σας και θα κρατηθούν από αυτές πριν μπουν στον λογαριασμό σας στην τράπεζα στο τέλος του μήνα.
Καταλάβατε τώρα γιατί απέγραφαν τόσο καιρό τους συνταξιούχους όλων των ταμείων με ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ημερομηνία γεννήσεως;
Kαταλάβατε τώρα γιατί λύσσαξαν να σας πληρώνουν όλους μαζί το τελευταίο διήμερο του μήνα και την πρώτη του μήνα;
Γιατί όλες οι δόσεις της εφορίας λήγουν πάντα στο τέλος του μήνα…
Ποιός λοιπόν είναι ανήθικος και σας κοροιδεύει;

Ξυπνήστε και αντιδράστε όσο είναι ακόμα καιρός…
Τώρα ξέρετε και τι θα πάθετε και πως μπορείτε να μπλοκάρετε το σύστημα.
Η απόφαση και η ευθύνη είναι απόλυτα δικιά σας....
SON OFEON

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More