16 Φεβ 2013

World Press Photo awards 2012: Αυτή είναι η συγκλονιστική, καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς

Ένας Σουηδός φωτογράφος, ο Paul Hansen, κέρδισε το βραβείο «World Press Photo» για το 2012, χάρη σε μία -πραγματικά συγκλονιστική- φωτογραφία του, η οποία απεικονίζει δύο παιδιά από την Παλαιστίνη, τα οποία σκοτώθηκαν από έναν ισραηλινό πύραυλο, να μεταφέρονται στα χέρια για τις κηδείες τους. Τα θύματα, δύο αδέρφια, συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Hansen -τυλιγμένα σε ένα λευκό ρούχο με μόνο τα πρόσωπά τους να φαίνονται- να μεταφέρονται από μία ομάδα ανδρών σε μία πόλη της Γάζας.

Ο διαγωνισμός προσέλκυσε συμμετοχές από επαγγελματίες φωτογράφους τύπου, φωτορεπόρτερ και φωτογράφους ντοκιμαντέρ, από ολόκληρο τον κόσμο. Συνολικά, υποβλήθηκαν 103.481 εικόνες από 5.666 φωτογράφους από 124 χώρες.
Δείτε κάποιες ακόμη από τις συμμετοχές που έφτασαν στην τελική φάση




O Ισπανός ταυρομάχος Juan Jose Padilla κατά τη διάρκεια μίας ταυρομαχίας, στην πόλη Olivenza στη νοτιοδυτική Ισπανία. Πρόκειται για μία σειρά φωτογραφιών του Daniel Ochoa de Olza, φωτογράφου του Associated Press που κέρδισαν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Observed Portrait» στα World Press Photo Awards.


Ο Babar Ali, ένα 9χρονο παιδί από την Ινδία, στέκεται όρθιο, καθώς ο δάσκαλός του ελέγχει το γραπτό του σε ένα σχολείο στημένο πρόχειρα κάτω από μία γέφυρα στο Νέο Δελχί.



Ένας άνδρας από την Παλαιστίνη ξεσπά σε κλάματα δίπλα στο σώμα ενός νεκρού συγγενή του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Shifa στην πόλη της Γάζας. Ανήκουν σε μία σειρά εικόνων του φωτογράφου του Associated Press, Bernat Armangue, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot New Series».


Μία γυναίκα από την Παλαιστίνη δέχεται βοήθεια, αφότου έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια μίας ισραηλινής επιδρομής σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα στο σπίτι της στη Γάζα. Μία ακόμη φωτογραφία του Bernat Armangue που κέρδισε το βραβείο που προαναφέραμε.


Μία εικόνα του φωτογράφου Wei Seng Chen από τη Μαλαισία που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Single». Δείχνει έναν αναβάτη κατά τη διάρκεια του αγώνα ταχύτητας ταύρων Pacu Jawi στο Batu Sangkar στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας.
Πηγή: Independent

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More