15 Μαρ 2013

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για το ΤΕΙ



Κύριε Υπουργέ,
            Με την τελευταία (τελική) μορφή του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ καταστρέφετε το ΤΕΙ Μεσολογγίου με ενέργειες που είναι αντίθετες προς την φιλοσοφία του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ, με την οποία εν γένει συμφωνούμε.
            Στους εξαγγελόμενους στόχους μας ήταν ο εξορθολογισμός του συστήματος των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η απομάκρυνση από την λογική δημιουργίας ιδρυμάτων για εξυπηρέτηση βουλευτών και τοπικιστικών συμφερόντων, η εξοικονόμηση πόρων, η δημιουργία κέντρων αριστείας, η μείωση του αριθμού τμημάτων κ.λ.π.
            Στην περίπτωση του ΤΕΙ Μεσολογγίου όμως κάνετε ακριβώς τα αντίθετα. Συγκεκριμένα:
1.       Καταργείτε το ΤΕΙ Μεσολογγίου ένα από τα αρχαίοτερα ΤΕΙ της χώρας, το οποίο μάλιστα είναι τρίτο από όλα τα ΤΕΙ ως προς την αξιολόγηση των έργων του.
2.       Καταργείτε το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο έχει τεράστια ιδιόκτητη έκταση (800.000 τ.μ.), η οποία του επιτρέπει να αναπτυχθεί, ενώ διαθέτει πολύ καλά κτίρια και εγκαταστάσεις.
3.       Καταργείτε από το ΤΕΙ Μεσολογγίου το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, το οποίο έχει σπουδαία εργαστήρια και θερμοκήπια και αγροτικές εκτάσεις και το οποίο έχει διακριθεί για το πρωτότυπο ερευνητικό του έργο στις αεροπονικές καλλιέργειες.
4.       Ιδρύετε νέα Σχολή Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, όπου δεν υπήρχε ποτέ και μεταφέρετε εκεί το ανωτέρω τμήμα.
Ποιός όμως θα πληρώσει για την δημιουργία των ανωτέρω υποδομών;
Ποιόν άραγε βουλευτή σας εξυπηρετείτε;
5.       Καταργείτε από το ΤΕΙ Μεσολογγίου τα Τμήματα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων τα οποία λειτουργούν επιτυχώς επί πολλά χρόνια με αξιόλογα εργαστήρια και πολλούς καθηγητές.
6.       Ιδρύετε νέο Τμήμα Τεχνολογίας Η/Υ στο ΤΕΙ Πατρών, στο οποίο εντάσσετε τα δύο τμήματά μας του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Όλες οι ανωτέρω λοιπόν ενέργειες είναι αντίθετες προς τους εξαγγελθέντες σκοπούς του Σχεδίου σας και πρέπει να ανακληθούν.
            Η αναφορά μας αυτή δεν γίνεται για να εξυπηρετηθούν τοπικιστικά συμφέροντα. Άλλωστε στο Μεσολόγγι δεν έχουμε βουλευτές του επιπέδου του κύριου Τζαβάρα αλλά για να αποφευχθούν σοβαρά λάθη, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, η καταστροφή υπαρχόντων θυλάκων αριστείας.
            Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε, ότι στους χαλεπούς καιρούς στους οποίους ζούμε, το ΤΕΙ Μεσολογγίου έπρεπε να διατηρηθεί έστω και μόνο για να θυμίζει το όνομα της Ιεράς Πόλεως.
Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Βασιλής Μπρούμας , Αντιπρόεδρος (6974826441)
Ελένη Χολέβα , Γενική Γραμματέας (6978870622)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More