22 Μαρ 2013

Απάντηση στην επιστολή του Ν.Ο.Μ από τον Πέτρο Π. Σκαρμούτσο.

Προς
Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Πελοποννήσου – Δ.Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
κ.Μανώλη Αγγελάκα

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να θέσω υπ’όψιν σας κάποια ζητήματα για τα οποία πιθανά να έχετε λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση, ειδικά μετά την αστεία επιστολή «καταγγελία» του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.
Στην επιστολή του ο κος Κανής αναφέρει πως στον διαγωνισμό της 21/2/13 του Λιμενικού Ταμείου για την παραχώρηση χώρων στο λιμάνι Μεσολογγίου «παρουσιάστηκαν μόνο δύο υποψήφιοι γνωστοί του και με το ελάχιστο τίμημα, έδωσε στον έναν, χώρο για αναψυκτήριο όπου υπάρχει γήπεδο beach Volley πληρωμένο και από τον Ναυτικό όμιλο και στο δεύτερο παραχωρεί για εστιατόριο, ένα άλσος από ευκαλύπτους και πεύκα (πρέπει να κοπούν όλα για να δημιουργηθεί ελεύθερος χώρος).» Αρχικά η παραπάνω δήλωση είναι πολλαπλώς ψευδής και τεχνηέντως αποδοσμένη για δημιουργία εντυπώσεων. Και εξηγούμαι:
  1. Τον κο Παπαδόπουλο τον γνωρίζω ως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και πέραν αυτού ουδεμία σχέση έχουμε πέραν της τυπικής κοινωνικής συναναστροφής. Ίδια σχέση έχω με εκατοντάδες συμπολίτες μας μια και δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εστίασης. Φυσικά, ο κος Κανής υπονοεί πως υπήρχε κάποιου είδους αδιαφανής διαδικασία. Δηλώνω λοιπόν κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε καμία αδιαφανής διαδικασία και καμμία συμφωνία ή πληροφόρηση μου σχετικά με τον διαγωνισμό από τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου ή άλλο μέρος της λιμενικής επιτροπής, πέρα των τυπικών στα οποία είχαν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Και φυσικά προκαλώ όποιον έχει στοιχεία για το αντίθετο να τα προσκομίσει αντί να αφήνει υπόνοιες και να λαϊκίζει προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.
  2. Το ελάχιστο τίμημα για τον χώρο στον οποίο πλειοδότησα ήταν €5.000, όσα ακριβώς υποτίθεται ότι πληρώνουν και άλλα καταστήματα στο λιμάνι, τα οποία δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η προσφορά μου ήταν €5.400, στα πλαίσια δημιουργίας ενός πιο ανταγωνιστικού φακέλου καθώς δεν ήξερα ότι θα είμαι μόνος υποψήφιος. Άρα και εδώ ψεύδεται ο κος Κανής εφόσον δεν πλειοδότησα καν με το ελάχιστο μίσθωμα.
  3. Γήπεδο beach volley δεν υφίσταται. Το γήπεδο είχε κατασκευαστεί προ 15ετίας για την πραγματοποίηση ενός τουρνουά με έξοδα και επίβλεψη του ΓΣ Κωστής Παλαμάς. Από τότε και μετά αφέθηκε στην τύχη του ως το 2010 οπότε και έγινε μία ανακατασκευή από τον Σύλλογο Νεολαίας Μεσολογγίου για να φιλοξενηθεί ένα ακόμα τοπικό τουρνουά. Η δήλωση πως ο ΝΟΜ είχε την οποιαδήποτε συνεισφορά σε αυτό είναι ψευδής μετά από επικοινωνία μου με τον ΓΣ Κωστής Παλαμάς και τον ΣΥ.ΝΕ.Μ.Α. Μετά την πραγματοποίηση του τουρνουά το γήπεδο αφέθηκε εκ νέου στην μοίρα του με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν μόνο δύο σκουριασμένα σίδερα στην μέση του χώρου, τα οποία είναι μη λειτουργικά και επικίνδυνα. Τα τελευταία 3 χρόνια η μόνη χρήση τους ήταν για την μπουγάδα κάποιων αθίγγανων που κατασκήνωναν στην περιοχή. Επίσης η εγκατάσταση του γηπέδου ήταν προσωρινή και δεν απεικονίζεται σε κανένα τοπογραφικό ή άλλο σχέδιο ως χώρος αθλοπαιδιών οπότε γίνεται σαφές πως δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί καταπάτηση (?) ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη ενέργεια από μέρους λιμενικού ταμείου ή πλειοδότη. Φυσικά αν η «αναβίωση» του γηπέδου κρίνεται απαραίτητη από το λιμενικό ταμείο, τους φορείς της πόλης και κυρίως του δημότες και την τοπική κοινωνία, είμαστε διατεθειμένοι να το αποκαταστήσουμε και να το εντάξουμε στον χώρο μας και αναλαμβάνοντας και την όποια συντήρηση του για να μην καταντήσει όπως στο παρελθόν.
  4. Τέλος σχετικά με το άλσος το οποίο αναφέρει ο κος Κανής (το οποίο έχει κυρίως φοίνικες κι όχι ευκάλυπτους και πεύκα), ο πλειοδότης του χώρου έχει δεσμευτεί πως δε θα κόψει κανένα δέντρο (όπως ορίζουν οι όροι της προκήρυξης) και θα εντάξει την κατασκευή του στο φυσικό περιβάλλον. Οπότε μάλλον είναι τουλάχιστον φαιδρό να βγάζει κανείς συμπεράσματα ότι δήθεν πρέπει να κοπούν τα δέντρα, όταν καλά καλά δεν έχει δει τα σχέδια του πλειοδότη.
  5. Ο κος Κανής επίσης αναφέρει: «Για να τεκμηριώσουμε τα παραπάνω σας επισημαίνουμε ότι ο Νόμος 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός), ορίζει ότι για τις εκτός σχεδίου κατασκευές το εμβαδόν του γηπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 στρέμματα. Στην συγκεκριμένη λιμενική ζώνη δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση στο ένα στρέμμα. (όλοι είναι παράνομοι στην Λ.Ζ και προσπαθεί τώρα να συνεχίσει την παρανομία) οι τελευταίοι «πλειοδομειοδότες» δεν θα πάρουν ποτέ άδεια (σχετικά άρθρα 8 παραγρ. 3 και 22 παραγρ. 1γ).» Να διευκρινήσω λοιπόν εδώ:

Ο χώρος πίσω από το λιμενικό ταμείο για τον οποίο πλειοδότησα είναι χώρος ΕΝΤΟΣ σχεδίου πόλεως στον οποίο ο νόμος επιτρέπει την χρήση για κατασκευή σνακ μπαρ, καφέ, αναψυκτηρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Ο.Τ.245 με αριθμό κτηματολογίου 011316118002 το οποίο έχει ενταχθεί στο σχέδιο με το ΦΕΚ της 30/7/1973 τ.40 αρ.φ.203. Επομένως η προκήρυξη είναι ορθή ως προς την λειτουργία για την οποία προορίζεται και νουθετήματα περι αρτιότητας οικοπέδου και 4 στρεμμάτων είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ακόμη περισσότερο το Λιμενικό Ταμείο ορίζει ρητά την κατασκευή λυόμενης - προσωρινής κατασκευής εναρμονισμένης με το περιβάλλον (κιόσκι), γεγονός που συμφωνεί απολύτως με το νόμο και συγκεκριμένα σύμφωνα με το όσα ορίζονται στα άρθρα 10, 20 & 21 του ΝΟΚ. Επιπροσθέτως, ο νόμος απαγορεύει ρητά την εκδόση οικοδομικής αδείας σε τέτοια περίπτωση (αφού τότε θα είχαμε μια μόνιμη κατασκευή) ενώ ξεκαθαρίζει στο άρθρο 21 ότι η όλη κατασκευή γίνεται κατά παρέκκλιση των κείμενων πολεοδομικών όρων της περιοχής.
Ο κος Κανής αποφάσισε τώρα πως όλοι είναι παράνομοι στην λιμενική ζώνη και προχωρά σε καταγγελίες μόνο προς τους νέους πλειοδότες? Γιατί δεν πράττει το ίδιο και προς τους παλιούς αφού κόπτεται τόσο για το λιμάνι και την πόλη? Γιατί δε μας εξηγεί για ποιο λόγο τον ενοχλούν οι λυόμενες κατασκευές που πρόκειται να γίνουν αλλά όχι η ύπαρξη κατασκευών με οπλισμένο σκυρόδεμα στην λιμενική ζωνή? Γιατί δε μας λέει τίποτα για τις αδειοδοτήσεις που έχει λάβει ως ΝΟΜ πολεοδομικά και περιβαλλοντολογικά για τις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες του? Αλλά θα ανοίξει κι αυτό το θέμα στην ώρα του.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ορισμένα ακόμα στοιχεία:
  1. Σε έγγραφό της από 8/1/13 προς το Λιμενικό ταμείο Αιτωλοακαρνανίας (αρ.πρωτ.115963/20647/2012), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έχει εγκρίνει τους όρους της διακήρυξης του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου στο οποίο πλειοδότησα. Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε πως έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για τον διαγωνισμό και κανείς δε μπορεί να ισχυρισθεί πως υπάρχει κόλλημα στους όρους του, αφού και η δική σας αρμόδια υπηρεσία αποφάνθηκε θετικά.
  2. Ο διαγωνισμός έγινε ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες δημοσίευσης της προκήρυξης στα ΜΜΕ και ήταν εις γνώσιν κάθε ενδιαφερόμενου έγκαιρα και με βάση όσα ορίζει ο νόμος. Οι δε διαδικασίες τηρήθηκαν επακριβώς από την επιτροπή αξιολόγησης την ημέρα του διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι ήμουν ο μόνος υποψήφιος. Ως εκ τούτου θεωρώ πως κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρξε κάτι παράτυπο στις διαδικασίες ή πως ο διαγωνισμός δεν έγινε με διαφάνεια. Με βάση όλα τα παραπάνω είναι σαφές πως η ακύρωση του διαγωνισμού ή εμού σαν προσωρινό πλειοδότη δεν έχει καμμία νομική ή ηθική βάση και μόνο δόλο μπορεί να ενέχει. Και φυσικά θα κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου για να δικαιωθώ αν για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η διαδικασία.
  3. Τελειώνοντας κύριε Γενικέ θα ήθελα, πιστεύοντας ακράδαντα στην ακεραιότητα σας και τον θεσμικό σας ρόλο, να κλείσετε τα αυτιά σας στους τυχοδιώκτες και τα «παπαγαλάκια» με τις κομματικές ή άλλες παρωπίδες και να ενεργήσετε με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής μας. Σας προσκαλώ λοιπόν στο Μεσολόγγι, να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με τους αρμόδιους φορείς της πόλης και του λιμανιού καθώς και με τους άμεσα εμπλεκόμενους για όλα τα ζητήματα ώστε να αποκτήσετε ιδία άποψη περί των γεγονότων και της υφιστάμενης κατάστασης κι όχι αυτή που παρουσιάζεται από τους εκάστοτε «καλοθελητές» που κρύβονται πίσω από συλλόγους σπιλώνοντας και το έργο αυτών με τις πράξεις τους. Οι εποχές που ζούμε πρέπει να μας οδηγήσουν στην συνεργασία και την καλή θέληση με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής κι όχι σε πρακτικές των περασμένων ετών οι οποίες κατρακύλησαν την χώρα μας σε αυτό το σημείο. Πλειοδοτήσαμε σε ένα διαγωνισμό με διαφανείς διαδικασίες, έχουμε διάθεση και κεφάλαιο να επενδύσουμε σωστά και σύννομα, όχι μόνο για το καλό το δικό μας αλλά και για το καλό της πόλης στην οποία ζούμε, προσφέροντας (όπως ήδη κάνουμε σε άλλες μας επιχειρήσεις) ποιοτικές υπηρεσίες εστίασης, θέσεις εργασίας και υγιή επιχειρηματικότα.


Σας ευχαριστώ πολύ

Με τιμή

Πέτρος Π. Σκαρμούτσος
πηγή:http://www.onairnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More