12 Απρ 2013

ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ!


Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
karteros_2aΕδώ που τα λέμε σωστά κάλεσε πάλι η επιτροπή της Βουλής το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιευμένη στο περιοδικό τουλίστα Λαγκάρντ. Διότι υπάρχει ασφαλώς κάτι ύποπτο όταν δημοσιεύεις πλάι σε ένα λογαριασμό το όνομα Ιντεραμέρικαν και όχι το όνομα Κοντομηνάς. Πού να ξέρει ο αναγνώστης τη σχέση Ιντεραμέρικαν-Κοντομηνά; Δικαίως λοιπόν απαίτησαν ο υπεράνω υποψίας Άδωνις και ο υποκάτω του Βενιζέλου Ρήγας: Για περάστε να απολογηθείτε!
Τη δεύτερη κλήση Βαξεβάνη, ως οιονεί κατηγορούμενου αυτή τη φορά, αποφάσισε βέβαια η αναρμόδια περί τα δημοσιογραφικά επιτροπή της Βουλής και όχι οι αρμόδιοι της ΕΣΗΕΑ, αλλά αυτό προφανώς έχει να κάνει με το φάκελό του. Τον έχει μηνύσει ο έντιμος Μαρκογιαννάκης για συκοφαντία. Τον έχει μηνύσει πάλι για συκοφαντία ο ακόμα εντιμότερος Βγενόπουλος. Τον έχει καταγγείλει ως σκευωρό ο εντιμότατος Βενιζέλος. Τον μπαγλάρωσαν για τη δημοσίευση της λίστας -αθωώθηκε αλλά επίκειται νέα δίκη. Έχει φέρει στη Βουλή ο Άδωνις το άκρως σχετικό με τη λίστα θέμα πόσο κόστιζε στην ΕΡΤ η -τελικώς κομμένη- εκπομπή του. Ενδιαμέσως μπούκαραν νυχτιάτικα και πέντε νοματαίοι στο σπίτι του -κατά λάθος, αποφάνθηκε η αστυνομία του Δένδια.
Άρα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος στο υπόμνημα που κατέθεσε, ότι έχει μπει στη μαύρη λίστα διότι τους μπαίνει στο μάτι με άλλες λίστες -και ληστείες…- στερούνται βάσεως. Όταν συκοφαντείς τονΜαρκογιαννάκη και τον Βγενόπουλο, συνωμοτείς κατά του Βενιζέλου, επιμένεις ότι στη λίστα είναι η σύζυγος του Άδωνι και άλλα σόγια δεν είσαι απλώς ύποπτος: Είσαι ένοχος -όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει και τον Δένδια. Ακόμα περισσότερο όταν γράφεις στο περιοδικό σου: Μεταξύ των ονομάτων… στη λίστα Λαγκάρντ, φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα όπως για παράδειγμα οικογένεια Μπόμπολα, Δημήτρης Κοπελούζος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Χρήστος Παπαπολύζος, Δημήτρης Κοντομηνάς, Κώστας Καίσαρης και πολλοί άλλοι. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί με όλους αυτούς και ειδικά με όσους επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ.
Τι θα συμβεί με όλους αυτούς, ε; Κάτσε να δεις τι θα συμβεί με σένα, σκέφτηκαν τα Θηρία. Κάτσε καλά, βρε, θα σε φάνε! σκέφτονται οι σώφρονες. Καθαροί λογαριασμοί. Ένα μόνο θέλει διασάφηση: Ενώ εκτυλίσσονταν αυτά τα θηριωδώς δημοκρατικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ήταν με τα Θηρία ή με το Χριστιανό;
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More