22 Απρ 2013

Μια άλλη προσέγγιση …. (από τον Γεράσιμο Κοτσίρη)

Κοτσίρης Γεράσιμος 
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ΑΕΜ για την άνοδο της στην Γ΄εθνική κατηγορία όπως και στην ακαδημία της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο παιδικό πρωτάθλημα!! Επίσης θέλω να συγχαρώ τις ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών  για τις καταπληκτικές πορείες στα πρωταθλήματα τους  όπως φυσικά τις ομάδες μπάσκετ της πόλης μας που πραγματικά με τα νέα τους διοικητικά συμβούλια έχουν αναβαθμίσει  το άθλημα και αυτό φαίνεται στην πορεία τους μέσα στα γήπεδα και εκτός αυτών.

Με προβληματίζει όμως  και με στεναχωρεί που βλέπω τον στίβο του Σταδίου Μεσολογγίου να είναι από κάρβουνο 40 χρόνια τώρα και βάλε !! με στεναχωρεί το γεγονός ότι τα αθλήματα του στίβου στην πόλη μας , απλά, δεν υπάρχουν . Όσοι γονείς έχουν την θέληση και την δυνατότητα   πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλους συλλόγους , άλλων πόλεων!! Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η πόλη μας δεν είναι σε θέση να συντηρεί Δημοτικό κολυμβητήριο!!
Μήπως θα πρέπει λοιπόν,  να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα?

Η πόλη μας , όπως και κάθε πόλη έχει τα δικά της ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα . Αυτά πάντα κατά προσωπική μου άποψη είναι ο Αράκυνθος στα βόρεια , η Βαράσοβα στα ανατολικά και η λιμνοθάλασσα στα νότια και δυτικά μας.
Σε αυτά τα πεδία δράσης, μπορούμε να αναπτύξουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες , μερικές από αυτές είναι: η ποδηλασία βουνού-δρόμου, η ορειβασία, το τρέκινγκ, το ραπέλ, το κανόε – καγιάκ, η κωπηλασία, η ορνιθοπαρατήρηση, η ιστιοπλοΐα, το παραπέντε, η κολύμβηση, αυτόνομη κατάδυση, η ιστιοσανίδα και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.
Θα πρότεινα λοιπόν στον δήμο και στους συμπολίτες μου να σχεδιάσουν  μια νέα στρατηγική και να αποφασίσουν επιτέλους να κάνουν τομές και την μεγάλη ανατροπή!
Αντί λοιπόν να υποστηρίξουν οικονομικά , ηθικά ,υλικοτεχνικά ή όπως αλλιώς μπορούν το βασιλιά των σπορ που σίγουρα είναι το ποδόσφαιρο, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν σωματεία με άλλη αθλητική δραστηριότητα.

Και για να γίνω πιο σαφής, προτείνω : σε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία οι παίκτες τους να προέρχονται από τις ακαδημίες τους και από το ντόπιο δυναμικό (έτσι θα γεμίσουν πάλι τα γήπεδα από γονείς και φίλους) και ας παίζουν σε όποια κατηγορία τους αξίζει ,την κατασκευή του στίβου του Σταδίου Μεσολογγίου, την αγορά εξοπλισμού για την υποστήριξη των αθλημάτων του στίβου, τον εξοπλισμό του δημοτικού γυμναστηρίου, την υποστήριξη των σωματείων που ασχολούνται με την ποδηλασία, με την ορειβασία, με τα θαλάσσια αθλήματα, με το βόλεϊ, με τον αεραθλητισμό, κτλ. Φυσικά τα σωματεία αυτά θα πρέπει να σεβαστούν την όποια βοήθεια τους δοθεί και οπωσδήποτε να καταθέσουν  πλάνα, ανάγκες, προγραμματισμό και σοβαρότητα!! Χωρίς να είμαι ειδικός, είμαι σίγουρος ότι ο προϋπολογισμός όλων  μαζί δεν θα ξεπερνά το ετήσιο κόστος της ανακατασκευής του χλοοτάπητα, του κόστους των μεταγραφών, τους μισθούς των μισθοφόρων παικτών και προπονητών και άλλα πολλά που απαιτεί το επαγγελματικό  ποδόσφαιρο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Κοτσίρης Γεράσιμος 


Υ.Γ Όπως πολλοί θα γνωρίζετε  είμαι μέλος του Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και έφορος του καγιάκ ήρεμων νερών. Ο ετήσιος προϋπολογισμός μας δεν ξεπερνά τα 13.000 ευρώ (με ελάχιστη κρατική υποστήριξη και σχεδόν μηδενικό δημόσιο χρήμα), ποσό αστείο για το εύρος των δραστηριοτήτων μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More