8 Μαΐ 2013

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

                                                                                                                          
       ΕΔΡΑ: Η  ΙΕΡΗ  ΠΟΛΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ν.3113/2003(ΦΕΚ Α΄ 42) – Π.Δ. 108/2006 (ΦΕΚ Α΄107) –Ε.Κ.(ΦΕΚ Β΄ 2484/2007
                                                     www.ial.gr

                          ΕΛΛΑΔΑ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

        Στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 μίλησαν:                 ο πρόεδρος  Μπάρακ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν:
        Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πως:  «Κάθε χρόνο η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της Δημοκρατίας και της παλαιότερης Δημοκρατίας  του κόσμου. Στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές, που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της Κυβέρνησης στα χέρια του Λαού. Ακόμη επεσήμανε πως: «Οι δύο Λαοί έχουν μάθει ότι ανθεί η Δημοκρατία, όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένομε στις αρχές, που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».
        Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν πως: «Η Ελλάδα και η Ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες». Εξήρε τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και τη συμβολή τους στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και
        Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος πως: «Είμαστε στο πλευρό αυτών, που αγωνίζονται για την ενίσχυση της Ελευθερίας. Προσευχόμαστε δε ό,τι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της, ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης αγάπης στον κόσμο».
        Ας σταθούμε στη δήλωση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα πως: «Πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές, που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της Κυβέρνησης στα χέρια του Λαού». Πράγματι στηρίχθηκαν στις αρχές του μέγιστου  φιλοσόφου Αριστοτέλη της διάκρισης των εξουσιών, που δίδαξε την ανθρωπότητα επί δύο χιλιάδες χρόνια. Διατύπωσε πως: «είναι τρία μέρη όλων των πολιτευμάτων….Και τα μέρη διαφέρουν μεταξύ τους στη διαφορά, που έχει το καθένα. Από τα τρία το ένα είναι το κοινοβούλιο περί των κοινών, το δεύτερο  το αναφερόμενο στις αρχές ( αυτό δε πρέπει να είναι οι αρχές, ποιών αρμοδιοτήτων και ποια πρέπει να είναι η εκλογή τους) και τρίτον το δικάζον». Συνεχίζει δε ο Αριστοτέλης πως: «Δημοκρατία δε είναι, όταν κυρίαρχο είναι το πλήθος», (Πολιτικά Γ΄12796 β), «της δε ελευθερίας μετέχουν οι πάντες», (Πολιτικά Γ΄1280 α), «Προϋπόθεσης μεν λοιπόν της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία», (Πολιτικά ΣΤ΄ 1317, 15), «Ήκιστα δε μοχθηρόν εστί η Δημοκρατία», (Ηθικά Νικομάχεια  11600 22),     (το λιγότερο κακό είναι η Δημοκρατία).   
        Η Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας ιδρύθηκε, κατόπιν πρότασης νόμου 210 Βουλευτών όλων των Κομμάτων και ψηφίσθηκε ομόφωνα ο ιδρυτικός Νόμος     3113/ 2003, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Ελλάδας, με έδρα το Μεσολόγγι την ιερή πόλη ελευθερίας του Νεοελληνισμού. Οι δε 13ης δραστηριότητές της είναι μοναδικές στο διεθνοποιημένο πλέον κόσμο για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού. Έτσι το Μεσολόγγι καθίσταται διεθνώς, ο υπέρλαμπρος Φάρος της Ελευθερίας, Όμως τάχιστα πρέπει να παραχωρηθεί το νεοκλασσικό κτήριο του Εθνικού Κληροδοτήματος Χατζή-Κώστα, που συνέχεται με τον Κήπο των Ηρώων και θα αποτελέσουν μαζί ένα ενιαίο σύνολο: «ιστορικής μνήμης, πνευματικής δημιουργίας και αισθητικής μορφής». Και βρίσκεται  δυστυχώς υπό κατάρρευση.   

                                                                        :
                                                              Γενικός  Γραμματέας

                                                          
                                                             Γεράσιμος Π. Καζάνας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More