8 Μαΐ 2013

VIDEO: Οι σκύλοι που πάνε κάθε μέρα στη δουλειά.!

Κάθε πρωί, παίρνουν το τρένο από τα προάστια και κατεβαίνουν στην πόλη. Περνάνε τη μέρα τους εκεί, κάνοντας τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Και το βράδυ μπαίνουν πάλι στο τρένο και επιστρέφουν στα προάστια. Τα σκυλιά των προαστίων της Μόσχας παίρνουν το τρένο προς το κέντρο της πόλης και αναζητούν φαγητό. Μετά από μια μέρα ψαξίματος και επαιτείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πηδάνε πάλι στο τρένο και επιστρέφουν στα ήσυχα προάστια να κοιμηθούν.

Οι ειδικοί που μελετούν τα σκυλιά, έχουν διαπιστώσει πως επιλέγουν συνήθως τα πιο ήσυχα βαγόνια στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του τρένου. Επίσης συνεργάζονται μεταξύ τους για να βεβαιωθούν πως θα κατέβουν στη σωστή στάση -υπολογίζουν επίσης το πόση ώρα πρέπει να περάσουν μέσα στο τρένο μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό άρχισε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στη δεκαετία του 1990, και οι νέοι καπιταλιστές της Ρωσίας μετέφεραν τις βιομηχανίες τους από το κέντρο της πόλης προς τα προάστια. «Αυτά τα βιομηχανικά συγκροτήματα χρησιμοποιήθηκαν από αδέσποτα σκυλιά ως καταφύγια. Επειδή όμως το καλύτερο μέρος για αναζήτηση τροφής είναι το κέντρο, τα σκυλιά έπρεπε να μάθουν τα ταξιδεύουν προς τα εκεί και το βράδυ να ξαναγυρνάνε σπίτι, ακριβώς όπως κάνουν και οι άνθρωποι» επισημαίνει ο Δρ Adrei Poiarkov, του Ινστιτούτου Οικολογίας και Εξέλιξης της Μόσχας. Οι σκύλοι επίσης έχουν μάθει να διασχίζουν το δρόμο χρησιμοποιώντας τα φανάρια.

Οι ερευνητές λένε πως οι σκύλοι είναι επίσης -χωρίς αστεία- εκπληκτικοί ψυχολόγοι. Στοχεύουν στα παιδιά -για να το παίξουν χαριτωμένοι, για να κάνουν νάζια και να ρίξουν εκείνο το ικετευτικό ακαταμάχητο ύφος- με σκοπό να κερδίσουν ένα μεζέ. Ο Δρ Poiarkov λέει πως στα σκυλιά αρέσει να παίζουν κατά τη διάρκεια της καθημερινής μετακίνησής τους με το τρένο. «Θα ανέβουν στο τρένο δευτερόλεπτα πριν κλείσουν οι πόρτες, διακινδυνεύοντας να πιαστούν οι ουρές τους ανάμεσά τους. Και θα το κάνουν για διασκέδαση». 
Κάτι σαν extreme sport σκύλων δηλαδή;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More