16 Ιουλ 2013

ΔΟΜΑΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: 1η Πανελλήνια Άσκηση-Εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης στο Περιβόλι Άργους Ορεστικού


 Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Πανελλαδικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Τεχνική Διάσωσης από Ύψος με Χρήση Σχοινιών, σε Ορεινό Περιβάλλον», που διοργάνωσε το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς, σε συνεργασία με το δήμο Άργους Ορεστικού. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 6 Εθελοντικές Ομάδες από όλη την Ελλάδα (Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Μεσολόγγι, Επανομή και Χορτιάτης), με ειδικά εκπαιδευμένα μέλη τους, 60 συνολικά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, θέτοντας σε εφαρμογή 3 σενάρια ορεινής διάσωσης: Μεταφορά θύματος με φορείο σε έδαφος με κλίση 30ο, Μεταφορά θύματος με φορείο σε έδαφος με κλίση 50ο σε νυχτερινές ώρες και Μεταφορά θύματος σε κάθετο πεδίο.
Σκοπός της άσκησης είναι να υπάρχει ετοιμότητα, έτσι ώστε, σε ένα πραγματικό περιστατικό, οι εθελοντές διασώστες να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί, αλλά και γρήγοροι για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας μία πραγματική διάσωση, όποτε αυτή είναι αναγκαία, αλλά και η κοινή λειτουργία όλων των ομάδων, οι οποίες, ενδεχομένως, θα χρειαστεί να επιχειρήσουν από κοινού σε μία αποστολή, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.
Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου συνέδραμε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, με τον πρόεδρό της, Δημήτρη Νάκο, να συγχαίρει τα μέλη του Ε.Τ.Α.Κ., για την άψογη διοργάνωση της εκπαίδευσης και τη θερμή φιλοξενία.
Η άσκηση έλαβε χώρα στον πανέμορφο και καταπράσινο οικισμό του Περιβολιού του δήμου Άργους Ορεστικού, όπου το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο οποίος καλωσόρισε τους εθελοντές διασώστες.




18/7/2013
Μετά τον σχολιασμό του φίλου θα θέλαμε να επισημάνουμε ως διαχειριστές του blog  ότι στον εθελοντισμό σκοπός δεν είναι η φωτογράφιση, το κουτσομπολιό και τα όμορφα ρούχα για το φαίνεστε, επίσης στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται οι συμμετέχοντες.
 Αν θέλει η ΔΟΜΑΚ που μας έστειλε το Δελτίο Τύπου μπορεί να δώσει απαντήσεις στις απορίες του φίλου, εμείς για να λύσουμε τις όποιες απορίες παραθέτουμε φωτογραφίες δημοσιοποιημένες σε site της περιοχής που έγινε η Άσκηση καθώς είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο από φορείς που δεν εμπλέκονται σε περίεργες δραστηριότητες!





1 σχόλια:

Από Μεσολόγγι, συμμετείχαν μέλη της ΔΟΜΑΚ μόνο, ή και άλλου -ων συλλόγου -ων;
Ποια μέλη της ΔΟΜΑΚ - επειδή η εξάρτηση δεν επιτρέπει να διακρίνουμε πρόσωπα;

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More