18 Αυγ 2013

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Μουμουλίδη - Κατσούλη για τις Οινιάδες!


mamoulidis_highΜε νέα επιστολή ανταπαντά ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Θέμης Μουμουλίδης στα όσα του καταλόγισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης.
Χωρίς σχόλια απ” την πλευρά μας, δημοσιεύουμε την επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε, σε απάντηση της ανακριβούς, ψευδούς και «εκ του προχείρου» επιστολή σας, επανέρχομαι…
Θα περίμενε κανείς περισσότερη σύνεση και υπευθυνότητα στα όσα απαντάτε. Ξεχνάτε πως οφείλετε να συμπεριφέρεστε ως εκπρόσωπος μιας κοινωνίας και όχι του εγωισμού σας. Δεν διστάζετε, ανέξοδα, να συνεχίζετε με αγοραίο οίστρο την συκοφάντησή μου. Προφανώς και δεν συνηθίζετε τον διάλογο αλλά αρκείστε σε μονοκρατορικούς λαϊκίστικους μονολόγους. 
Αναφέρετε: «Οι δυσκολίες» προέκυψαν όταν αποφασίσατε και ενώ είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ, να κάνετε την ίδια παράσταση στο Αγρίνιο, 20 μέρες πριν την παράσταση στις Οινιάδες, προκειμένου – αχόρταγος όπως είστε – να έχετε και άλλα κέρδη…»
Κατά τη γνώμη σας δεν θα έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά παραστάσεων λόγω κοντινών αποστάσεων των πόλεων [Οινιάδες- Αγρίνιο, Βόλος – Λάρισα, Χανιά – Ρέθυμνο] . Προτάσσετε την παράσταση του Αγρινίου, ως αιτιολογία για τη μη συμμετοχή κοινού. Και όχι την παντελή ανικανότητά σας να οργανώσετε υπεύθυνα, ένα κύκλο εκδηλώσεων. Με λαικίστικη άνεση κατηγορείτε ανθρώπους ως «αχόρταγους» που επιθυμούν να έχουν και άλλα κέρδη. Φθηνά επιχειρήματα…
Μάθετε λοιπόν πως η συγκεκριμένη παραγωγή , δεν απόσβεσε το κόστος της σε αρκετές πόλεις και αυτό μας ήταν γνωστό εξ αρχής. Μία εξ αυτών είναι και το Αγρίνιο. Όμως πόρω απέχει η συμπεριφορά σας από την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Αγρινίου. Άλλο ύφος, άλλο ήθος. Μελετήστε τη συμπεριφορά των συμπατριωτών σας. Κάτι θα διδαχθεί η αλαζονεία σας.
Και συνεχίζετε:  «Ακόμη πληρώσαμε (1500 €) και τοποθετήσαμε το πατάρι που μας ζητήσατε, παρ’ όλο που δεν ήταν στις υποχρεώσεις μας.»
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πάτωμα για την επικάλυψη της σκηνής των Οινιάδων είναι απαραίτητο λόγω ανωμαλιών του εδάφους που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των καλλιτεχνών. Όσο για το κόστος [1.500 ευρώ!!!!!], προβληματιστείτε , σε δύσκολες εποχές, για τις αναθέσεις έργων σας, αφού το συγκεκριμένο πατάρι δεν στοιχίζει περισσότερο από 500 ευρώ στην υπόλοιπη Ελλάδα!!!!
Σας ενημερώσαμε δέκα ημέρες πριν, ότι ανησυχούσαμε , αφού είχαμε καταιγισμό μηνυμάτων , μη συμμετοχής κοινού στις εκδηλώσεις σας.  Και βέβαια ο αρμόδιος αντιδήμαρχός σας αρνήθηκε να επικοινωνήσει μαζί μας, υιοθετώντας το «στυλάκι» της δικής σας διαχειριστικής τακτικής, στέλνοντάς μας εντολές, μέσω υπαλλήλων σας. Είχανε προπωληθεί 60 εισιτήρια έως το μεσημέρι του Σαββάτου και  αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε… Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς την υπάλληλό σας να επικοινωνήσει κάποιος αρμοδιότερος μαζί μας, είσαστε άφαντοι . Στείλαμε με φαξ το συμβόλαιο το απόγευμα του Σαββάτου, μόνο γιατί η υπάλληλός σας έντρομη μας δήλωνε πως θα την «απολύατε» και θα την «πετούσατε στο δρόμο». Δεν γνώριζα πως διοικείτε ως «τιμωρός» ανυπεράσπιστων υπαλλήλων. 
Αφελώς υποστηρίζετε λοιπόν, πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήρθαμε στις Οινιάδες γιατί φοβηθήκαμε τυχόν νομικές κυρώσεις. Δώστε τη μεταξύ μας σύμβαση σε όλους τους νομικούς της πόλης σας για να γνωμοδοτήσουν. Σε μια Ελλάδα που καταρρέει σε ένα καλοκαίρι που έχουν ακυρωθεί περισσότερα από 100 σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα , λέτε θα φοβόμασταν να ακυρώσουμε την παράσταση; Αλήθεια σε ποια εποχή ξεχαστήκατε;
Μιλάτε για «εκβιασμούς έμμεσης αγοράς εισιτηρίων» . Αλήθεια δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε εξ αρχής, ένα ελάχιστο αριθμό εισιτηρίων; Δεν περιμένω να ντρέπεστε για όσα δηλώνετε. Σ’ αυτή τη χώρα η απλοικότητα και ο λαικισμός περισσεύουν.
Καταντήσατε έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο σε σκουπιδότοπο. Γνωρίζετε βέβαια πως «καταφέρατε» να κατακτήσετε πανελλαδικά, το αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής κοινού από όλους τους αντίστοιχους χώρους. Αν σας ενδιέφερε ο πολιτισμός , θα είχατε και άλλο ήθος απέναντι στους ανθρώπους του. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η πολιτική σας πελατεία.
Και συνεχίζετε: «-Είστε η μοναδική παράσταση που δεν έδωσε ούτε μια πρόσκληση για τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές του φεστιβάλ. Σας δόθηκε λίστα 20 ονομάτων δημοτικών συμβούλων και χορηγών και δεν επιτρέψατε την είσοδο ούτε στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, εκ των συνδιοργανωτών του Φεστιβάλ. Όλοι αυτοί ήταν η «ανεξέλεγκτη είσοδος θεατών» που αναφέρετε και γι’ αυτούς έκανα «τσαμπουκά». Είστε ΑΓΕΝΗΣ και ΚΑΡΜΙΡΗΣ συνάμα!»
Το ποιος είναι αγενής το μαρτυρά το περιεχόμενο και το ύφος  της επιστολής σας. Μπορεί ελπίζω να σας το βεβαιώσει και ο κύριος περιφερειάρχης. Το ποιος είναι καρμίρης επίσης. Δίνουμε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των ονομάτων που φέρουν την υπογραφή σας, καθώς και τις επισυναπτόμενες ανυπόγραφες [με εντολή δημάρχου] σελίδες «προσκεκλημένων». Περισσότερα από 100 άτομα χωρίς να υπολογίζουμε την πελατεία του «αγνώστου αντιδημάρχου» στην είσοδο. Δώστε κι εσείς με τη σειρά σας, τα ονόματα των «ασθενών κοινωνικά ατόμων» που μας δώσατε μετά από προτροπή μας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Ούτε ένα. Γιατί ποιος νοιάζεται για φτώχεια.
Ως επαγγελματίας «πολιτικός παλαιάς κοπής», χωρίς ντροπή αναφέρετε πως πληρώσατε το ξενοδοχείο της συνεργάτιδάς μας. Κοινοποιούμε το τιμολόγιο, το οποίο εκδόθηκε στα στοιχεία της παραγωγού εταιρείας και πληρώθηκε από την συνεργάτη μας. Έμπρακτη απόδειξη ανέξοδης «πολιτικής μαγκιάς» και επαγγελματία συκοφάντη.
547 είναι συνολικά τα εισιτήρια μας στις Οινιάδες. Και αυτό λίγο μας νοιάζει. Περισσότερο μετανιώνουμε που συναντήσαμε ανθρώπους τους επιπέδου σας, σε μια εποχή δύσκολη . Σαφώς είχαμε καλύτερες επιλογές. Αναδείξαμε το θέμα της συμπεριφοράς σας ως παράδειγμα προς αποφυγή, κάθε ενδιαφερόμενου. 
Νομίζω πως είναι κατανοητό στον αναγνώστη των επιστολών μου, πως δεν έχω τίποτε με την πόλη και τους πολίτες. Το αντίθετο. Με λύπη μου αναφέρομαι σε μια πόλη ιστορική που βαθύτατα σεβόμαστε. Καταγγέλλω αποκλειστικά, την αγοραία και λαικίστικη συμπεριφορά σας! Άλλωστε αν ανατρέξετε στις δεκάδες μηνυμάτων που δεχθήκαμε από συμπολίτες σας, όλες συμφωνούν για το ύφος και το ήθος σας. Τυχαίο;
Και κλείνετε την χυδαία επιστολή σας με το μνημειώδες:
«-Καπηλεύεστε την ιστορία και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, για να κονομάτε και να εκβιάζετε, όπως κάνατε και σε άλλους δήμους που με παραπλήσιους τρόπους ακυρώσατε παραστάσεις (ΧΙΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ). Όμως μη ξεχάσετε ποτέ. Σε αυτόν τον τόπο, αυτή η δημοτική αρχή, δεν ανέχεται «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ».
Πολύ ετεροχρονισμένα θυμηθήκατε πως ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είναι επίτιμος δημότης  και του δήμου σας. Αγνοείτε βέβαια πως οι περισσότεροι συνάδελφοί σας τίμησαν την παράσταση και τον Μίκη Θεοδωράκη με ειδικές τελετές και αντίστοιχη υποδοχή. Συνδέοντας το γεγονός της παράστασης με την εποχή και την περιοχή τους. Όπως αξίζει στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
Εσείς τι ώρα ακριβώς θυμηθήκατε τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;
Κι εκείνο το «κονομάτε» προφανώς σας ξέφυγε…ή μήπως χαρακτηρίζει τον τρόπο έκφρασής σας;
Μπράβο λοιπόν, στη δημοτική αρχή που δεν ανέχεται «νταβατζήδες και εκβιαστές», αλλά φέρεται σαν «νταβατζής» , και σε επίπεδο πολιτισμού δεν παράγει ΟΥΤΕ ΣΙΚΑ. Περισσότεροι από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα, διαπίστωσαν αν τιμάμε το ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Ελλάδα και την ιστορία της. Το διαπίστωσαν και οι θεατές της παράστασης των Οινιαδών. 
Αλήθεια εσείς,πριν μιλήσετε,  αναρωτηθήκατε αν έχετε ξαναδεί στον δύσκολο αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών πιο σύνθετη τεχνικά και πολυπληθή παραγωγή. 
Τίποτε δεν καταλάβατε. Άλλη είναι η κουλτούρα σας προφανώς. Οι Οινιάδες δεν σας ενδιαφέρουν. Αν σας ενδιέφεραν θα φροντίζατε να συμβάλλετε στην ανάδειξή τους. Είστε ένα κινητό μνημείο λαικιστή, που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»… Συγγνώμη που με τις επιστολές μας ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά της ανυπαρξίας σας.
Θεωρείστε παρακαλώ αυτονόητο ότι σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς σας. Δεν έχετε παρά να κοιταχθείτε στον καθρέπτη , κι εκεί να διαπιστώσετε την αλήθεια και την «τσαμπα μαγκιά», ενός μοντέλου που ευτυχώς τείνει να εξαφανιστεί. Ελπίζω και από την ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.
Με σεβασμό στην πόλη του Μεσολογγίου
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ 

πηγή:http://agrinioreport.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More