14 Σεπ 2013

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί γονείς και μαθητές μας

Από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε πενθήμερη απεργία. Την αποφασίσαμε μετά από γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες καθηγητές, με ποσοστό πάνω από 90% πήραν την απόφαση να μπουν στον αγώνα.
Θα κάνουμε απεργία γιατί δεν ανεχόμαστε τα σχολεία να ξεκινάνε διαλυμένα για άλλη μια φορά. Με τουλάχιστον δέκα χιλιάδες καθηγητές λιγότερους και τα παιδιά να στοιβάζονται σε τμήματα των 28 και 30 μαθητών
Με το νέο νόμο για το Λύκειο η δημόσια εκπαίδευση μετατρέπεται σε ένα διαρκές κυνηγητό εξετάσεων με στόχο όλο και περισσότερα παιδιά να εγκαταλείψουν το Λύκειο. Μέσα στο καλοκαίρι, συνεχίστηκε το καταστροφικό έργο της συγχώνευσης/κατάργησης σχολείων. Έκλεισαν αιφνιδιαστικά και μέσα σε μια νύχτα σχολεία και καταργήθηκαν ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ ,ΕΠΑΣ) σπρώχνοντάς τους 20.000 μαθητές του  στις «αγκαλιές» των ιδιωτικών σχολαρχών.
Σχεδιάζουν μια σχολική ζωή άχαρη και δυσάρεστη, με πιο πολλά παιδιά στα τμήματα και τα εργαστήρια, με λιγότερους καθηγητές.
Πολλά παιδιά, τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά δεν θα έχουν ουσιαστικά, δικαίωμα στη μόρφωση. Ετοίμασαν   για  τα  παιδιά  σας   ένα  εκπαιδευτικό ΄΄Καιάδα΄΄ που οδηγεί  στην εκπαιδευτική διαδικασία  στην διάλυση.
Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και των μαθητών μας. Απέναντί μας έχουμε τα στελέχη των υπουργείων, τους καλοπληρωμένους μάνατζερ, τα δελτία ειδήσεων, που δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν ότι είναι ο δικός μας ο αγώνας που θα βλάψει το Σχολείο και όχι η δική τους βάρβαρη πολιτική.
Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους τους γονείς και τους μαθητές μας. Όχι για να αναλάβουν τα δικά μας καθήκοντα. Το κόστος του αγώνα θα το αναλάβουμε εμείς. Αλλά γιατί σήμερα δεν «χτυπιέται» μόνο η εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά η ελληνική κοινωνία. Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν τίποτε δεν θα μείνει όρθιο.
Όλη η κοινωνία βάλλεται: κλείνουν επιχειρήσεις, νοσοκομεία, απολύονται εργαζόμενοι, χάνονται εργασιακά δικαιώματα χρόνων, μεταναστεύουν οι νέοι, αυτοκτονούν άνθρωποι από την ανέχεια, ξεπουλιέται η χώρα μας.                                                                ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Απεργούμε για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους μαθητές μας.
Απεργούμε για την αξιοπρέπειά μας και για να πάρουμε την χώρα μας πίσω.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Το Σάββατο 14/9, στις 10.00 το πρωί η  απεργιακή επιτροπή θα συναντηθεί στο Εργατικό κέντρο.
Oμάδα   καθηγητών  θα μοιράσουμε ενημερωτική ανακοίνωση σε όλη την πόλη, γιατί όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η απεργία δεν γίνεται για το συμφέρον της συντεχνίας μας αλλά για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την ανατροπή των πολιτικών που μας έφτασαν μέχρις εδώ.
Την Δευτέρα 16/9 από τις 7.30 το πρωί έξω από τα σχολεία,
για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην ενημέρωση  και την  αξιοπρέπεια.
Την Δευτέρα 16/9 στις 9.30, Κεντρική πλατεία Μπότσαρη
Συγκέντρωση καθηγητών, γονιών και μαθητών και πορεία στην πόλη και  περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση των παιδιών μας.
Την Τρίτη 17/9   στις   10μμ θα  βρεθούμε  για στήριξη του απεργιακού αγώνα στο Νοσοκομείο  της πόλης  και  στην συνέχεια για  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στις  δημόσιες  υπηρεσίες, εν όψει της  πανδημ/κής απεργίας  της  ΑΔΕΔΥ  18 και  19/9.
 Απεργιακή επιτροπή  Μεσολογγίου της  Α΄  ΕΛΜΕ   Αιτωλοακαρνανίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More