24 Σεπ 2013

«Σύντροφος» του Ρουπακιά πετά πέτρες σε διαδηλωτές υπό την προστασία των ΜΑΤ

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι των στενών σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τα σώματα ασφαλείας. Μετά τη χθεσινή καρατόμηση ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας από τον υπουργό Νίκο Δένδια, ώστε να μην επηρεαστεί η έρευνα για χρυσαυγίτες αστυνομικούς, ένα νέο γεγονός ήρθε να αποκαλύψει τις επαφές μεταξύ του φασιστικού κόμματος και του κρατικού μηχανισμού.



Ο «κύριος» που είναι κυκλωμένος στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Έθνος δίπλα ακριβώς στον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία άλλωστε είναι από την κατασκήνωση των μελών στον ποταμό Νέδα και ο χρυσαυγίτης φορά την ασπρόμαυρη παραλλαγή, χαρακτηριστική στολή των μελών της Χ.Α. στη Νίκαια.

Δείτε τώρα αυτή την φωτογραφία και θα αναγνωρίσετε κάποιο... γνώριμο πρόσωπο. Ναι, είναι ο ίδιος χρυσαυγίτης που βρισκόταν στο πλευρό του Ρουπακιά, μόνο που τώρα βρίσκεται στο πλευρό των ΜΑΤ και πετά πέτρες ανενόχλητος στους διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι.



Είναι ο ίδιος χρυσαυγίτης που στέκεται πλάι πλάι με τη διμοιρία, συνοδοιπόρος απέναντι στους «κακούς». Μαζί Χρυσή Αυγή και ΜΑΤ. Οι απέναντι που διαδηλώνουν για το θάνατο του Φύσσα είναι ο εχθρός. Ο χρυσαυγίτης που βρίσκεται υπό την ανοχή, την κάλυψη και την προστασία των αστυνομικών είναι ο σύμμαχος.

Ο χρυσαυγίτης και η παρέα του δρουν ανενόχλητοι καθόλη τη διάρκεια της οδομαχίας. Έχουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας δικό τους και οι συνοδοιπόροι τους, οι αστυνομικοί περιορίστηκαν στο άλλο. Να μοιράσουν τις ευθύνες και τα πόστα.



Όταν μάλιστα τα πράγματα δυσκολεύουν και ο «εχθρός» ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί ο γενναίος χρυσαυγίτης και η παρέα τους τρέχουν στο σύμμαχο για προστασία. Καλύπτονται από τους ΜΑΤατζήδες και τις ασπίδες τους. Αλλά και πάλι κανείς αστυνομικός δεν αντιδρά. Τους δέχονται και τους προστατεύουν, όπως άλλωστε είναι και ο ρόλος τους... Μόνο βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις όπως αυτές. Γιατί είπαμε: οι διαδηλωτές είναι ο εχθρός, ενώ οι χρυσαυγίτες είναι συμπορευτές.



Πολλές φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν που δείχνουν άτομα με πολιτικά να βγαίνουν από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων και να επιτίθενται κατά διαδηλωτών, υπό την κάλυψη των ΜΑΤ. Είναι όμως η πρώτη φορά που υπάρχει απόδειξη ότι μέλος της Χρυσής Αυγής και προφανώς δεν θα είναι το μόνο βρίσκεται υπό την προστασία της Ελληνικής αστυνομίας. Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται η στενή σχέση των δύο πλευρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More