7 Σεπ 2013

ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΜΕ … ΧΛΑΜΥΔΕΣ


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αυτά που χτυπάνε τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό πάνω στα αμφεταμινούχα τους μούσκουλα, πουλάνε το παραμύθι ότι η σβάστικα που καλύπτει τον ντοπαρισμένο τους εγκέφαλο είναι… αρχαιοελληνικόν σύμβολο, και ουχί η σημαία των «Ες-Ες», η σημαία της Γκεστάπο, η σημαία του Χίτλερ, του φύρερ τους.

Τόσο, δηλαδή, «περήφανοι» είναι για την ιδεολογία τους. Είναι ναζί, αλλά καμώνονται τους… Σπαρτιάτες. Είναι ναζί, αλλά προσπαθούν να καλύψουν τη μαύρη ταγματασφαλίτικη στολή τους με… χλαμύδα. Είναι ναζί. Και γι’ αυτό ψάχνουν κρυψώνα στην ίδια την αμορφωσιά τους. Τι κάνουν; Κρύβονται!Μέσα στη σαπίλα του συστήματος που τους γέννησε και τους τρέφει, έχουν τους πρόθυμους του «αντισυστημικού» τάχα «λάιφ στάιλ», που τους βάζουν να διαδίδουν την αμορφωσιά (τους) στην κοινωνία, μην και καταλάβει ο κόσμος το ποιόν τους.

*
Γι’ αυτό, λοιπόν, μην παραξενευτείτε αν τους ακούσετε να λένε και το άλλο:
Να ισχυρίζονται, δηλαδή, πως αυτό το «θα επιστρέψουμε και η Γη θα τρέμει», που, εκτοξεύοντας σάλια, το κραύγαζαν τις προάλλες στην Κακαβιά τα χρυσαύγουλα φασιστόμουτρα
(τα ίδια που πριν είχαν εκφωνήσει βαρυσήμαντον λόγον στην Καλαμάτα εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών και των… γυναικών τους),
ότι δεν είναι η απειλή του Γκέμπελς προς την ανθρωπότητα. Οτι δεν είναι φράση του αρχιναζί προπαγανδιστή του Γ’ Ράιχ. Αλλά ότι είναι, τάχα, του… Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
«ΤΩΡΑ ΔΕΣΑΜΕ»…
Οπως στην περίπτωση των πλειστηριασμών, έτσι και στην περίπτωση του «λουκέτου» σε ΕΑΣΕΛΒΟ καιΛΑΡΚΟ, τα κυβερνητικά επιτελεία ακολουθούν την ίδια επικοινωνιακή τακτική: Διατείνονται ότι στα θέματα αυτά, λόγω της σημασίας τους, θα παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.
Ο κόσμος, βέβαια, ακούγοντας τα περί «πρωθυπουργικών χειρισμών», στην καλύτερη περίπτωση αυτό που του έρχεται στο μυαλό είναι εκείνο το αφοπλιστικό: «Τώρα δέσαμε»…
Εντούτοις, οι κυβερνητικοί παπαγάλοι, που πιστεύουν ότι η επίκληση της πρωθυπουργικής παρέμβασης μπορεί να λειτουργήσει, τάχα, ως κάτι το «καθησυχαστικό» για την κοινή γνώμη, συνεχίζουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παριστάνουν – μεταξύ τους – και τα επικοινωνιακά «τσακάλια»…
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ… ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ!
Ως γνωστόν τα πάντα σε αυτή τη ζωή γίνονται για την… «ανταγωνιστικότητα». Μας κόβουν μισθούς για να βελτιώσουν την «ανταγωνιστικότητα». Μας κόβουν συντάξεις για να βελτιώσουν την«ανταγωνιστικότητα». Μας απολύουν για να βελτιώσουν την «ανταγωνιστικότητα» κ.ο.κ.
Ε, λοιπόν, προχτές δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχετικά με την ανταγωνιστικότητα 148 χωρών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ και αισίως στην 91η θέση παγκοσμίως.
Αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι λόγω των ακατάβλητων προσπαθειών της (σ.σ.: βλέπετε θέλει προσπάθεια για να κόβεις μισθούς, για να κόβεις συντάξεις, για να απολύεις κλπ) υπήρξε άνοδος της Ελλάδας (δηλαδή της «ανταγωνιστικότητας» των Ελλήνων κεφαλαιούχων) σε σχέση με πέρσι κατά 5 θέσεις.
Κατόπιν αυτού, και για να αντιληφθούμε τι άλλο έχει να τραβήξει ο ελληνικός λαός, τι νέες «σωτηρίες» του ετοιμάζουν, ώστε να ανέβει η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου στην Ελλάδα, σκεφτείτε τούτο:
Ακόμα και μετά από τα όσα ήδη έχουν διαπράξει εναντίον του λαού, ακόμα και μετά τον ατέλειωτο Γολγοθά της εργασιακής ζούγκλαςτης φτώχειαςτης ανεργίας και της εξαθλίωσης που έχουν υποβάλλει τα λαϊκά στρώματα, η ανταγωνιστικότητά τους παραμένει πίσω κι από της Γουατεμάλας. Πίσω κι από της ΝαμίμπιαςΠίσω κι από της Ρουάντας. Πίσω – φυσικά – κι από της Μποτσουάνας… 
*Δημοσιεύθηκε στο «Ριζοσπάστη» την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More