17 Σεπ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε παράσταση των  Δ.Σ των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κατά τη  συνεδρίαση της ομάδας εργασίας αξιολόγησης των δομών την οποία έχει ορίσει ο Περιφερειάρχης.
Απ’ τη μεριά των εκπροσώπων των τριών συλλόγων  αναφέρθηκαν τα εξής:
Η Κυβέρνηση  θέλει να  απαξιώσει  τις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου  να αποδοθούν έναντι πινακίου φακής στον Ιδιωτικό τομέα. Σ’ αυτά τα πλαίσια χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κάνει 25.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, να εκποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και την ακίνητη Δημόσια Περιουσία, καταφεύγοντας σε διάφορα τεχνάσματα όπως η σύσταση ομάδων εργασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών. Στην περίπτωση της αξιολόγησης των Περιφερειών η μοναδική επιτροπή αξιολόγησης που λειτουργεί πανελλαδικά είναι αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα χωρίς απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Για τους λόγους αυτούς καλέστηκαν τα μέλη της ομάδας εργασίας να παραιτηθούν γιατί ανεξάρτητα από προθέσεις το πόρισμά της  θα χρησιμοποιηθεί για τη νομιμοποίηση των απολύσεων. Τα μέλη της ομάδας εργασίας που παρευρίσκονταν (έξι από τα έντεκα μέλη)  επικαλούμενοι κυρίως υπηρεσιακούς λόγους, αρνήθηκαν να παραιτηθούν.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των συλλόγων αποχώρησε και σε κοινή σύσκεψη αποφάσισε τα εξής:
Συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
Συμμετοχή  όλων των συναδέλφων στην  παράσταση στον Περιφερειάρχη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.
Συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις στάσεις εργασίας που θα προκηρύξουν οι τρεις σύλλογοι και στις παραστάσεις που θα κάνουν τις μέρες που θα συνεδριάζει η επιτροπή αξιολόγησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More