18 Νοε 2013

Άσκηση της Δ.ΟΜ.Α.Κ.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στον Αρακύνθο!

Άσχημη πτώση σε πλαγιά 90 μέτρων είχε την Κυριακή 17-11-013 πεζοπόρος στον ορεινό όγκο του Αρακύνθου.Αμέσως σήμανε συναγερμός στη Δ.ΟΜ.Α.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ που έσπευσε να συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης με 2 οχήματα και 8 μέλη της. 
Τα μέλητης ομάδας χρειάστηκε να πεζοπορήσουν αρκετή ώρα μεταφέροντας σε μεγάλη απόσταση αρκετό εξοπλισμό μέχρι να προσεγγίσουν το μέρος.Στη συνέχεια αφού κατάφεραν να φτάσουν στον άτυχο πεζοπόρο, να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και με την χρήση διασωστικού και ορειβατικού εξοπλισμού να τον ανασύρουν από την πλαγιά και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο όπου τους περίμενε ασθενοφόρο και υγειονομικό προσωπικό. 
Αυτό το συμβάν βέβαια ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα αλλά αποτελεί φανταστικό σενάριο άσκησης της Δ.ΟΜ.Α.Κ.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Σκοπός της άσκησης είναι να υπάρχει ετοιμότητα, έτσι ώστε, σε ένα πραγματικό περιστατικό, οι εθελοντές να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί, αλλά και γρήγοροι για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας μία πραγματική διάσωση, όποτε αυτή είναι αναγκαία.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More