2 Φεβ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΑ… ΚΟΛΛΥΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
altΠάει! Ακόμη και οι… τραπεζίτες «θάβουν» την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να ποντάρει ούτε ένα ευρώ στο ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη φετινή χρονιά – κι ας λέει ο καημένος ο πρωθυπουργός «εκλογές εμείς πηγαίνουμε να κάνουμε το 2016, τους αρέσει, δεν τους αρέσει». Κανείς δεν τον λαμβάνει πια σοβαρά υπόψη του, όπως φαίνεται ακόμη και από την έκθεση της αμερικάνικης μεγάλης τράπεζας Τζ.Π.Μόργκαν. «Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση μπορεί να γίνουν μη διαχειρήσιμες τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες, καθώς αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές του Μαΐου» τονίζει η έκθεση αυτή.
«Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση (την κυβέρνηση) και σε νέες εκλογές» προσθέτει η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας. Οι αμερικανοί τραπεζίτες άρχισαν να μοιράζουν δηλαδή …πολιτικά κόλλυβα για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! «Ο συνδυασμός της οικονομικής ανέχειας και της και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναμένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλία του ΣΥΡΙΖΑ» αποφαίνονται οι αναλυτές της μεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ, «ξεγράφοντας» πολιτικά την παρούσα κυβέρνηση. Τι να κάνει κι ο πρωθυπουργός, υποκρίθηκε ότι απορρίπτει… πρωτοβουλιακά αυτός (!) το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του» διακήρυξε ο Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ. «Και πως είναι δυνατό να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά, κατ΄ επάγγελμα, υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας, σκορπούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια όπου μπορούν και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε για να ξεφύγουμε;» πρόσθεσε μελοδραματικά ο πρωθυπουργός. «Κανείς και πρώτα οι Έλληνες δεν θα διακινδύνευαν να τινάξουν στον αέρα την πιο σταθερή χώρα της περιοχής – και μάλιστα τώρα που η κρίση στην Ελλάδα σιγά σιγά ξεπερνιέται» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας χαμόγελα οίκτου στη Βουλή.

Ο …εν αποδρομή αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός είχε πάθει πολιτική ακράτεια την Πέμπτη. «Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας!» ισχυρίστηκε, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στους βουλευτές του κόμματος του, αλλά και πάνω απ’ όλα στον … εαυτό του! Μάταιος κόπος, φυσικά. Τέλος πάντων, από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο σύντομα θα απαλλαγούμε, καθώς αυτή η πεποίθηση εδραιώνεται με όλο και ταχύτερο ρυθμό σε διαρκώς ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Από τους άλλους δυνάστες, τους αδίστακτους κλέφτες και απατεώνες της ΕΕ, είναι το ζήτημα πότε και πως θα απαλλαγούμε! Αυτοί είναι οι χειρότερη ληστές από τους Έλληνες ομολόγους τους! Φτάσαμε στο σημείο η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Μπούνττεσπανκ, να προτείνει ανερυθρίαστα να αρπάζουν οι κυβερνήσεις όσων χωρών της Ευρωζώνης βρίσκονται σε κρίση ένα τμήμα της περιουσίας των πολιτών τους για να μη δανείζουν τις χώρες αυτές οι Γερμανοί! Να κατάσχουν π.χ. το 10% των καταθέσεων όλων των πολιτών και όχι μόνο αυτό, να βάζουν και 10% φόρο επί της αντικειμενικής αξίας όλων των ακινήτων! Έχεις λόγου χάρη ένα σπίτι που κάνει 100.000: φέρε δέκα χιλιάρικα! Αν είσαι φτωχός ή άνεργος και δεν έχεις τα δέκα χιλιάρικα, μη στενοχωριέσαι, το πολύ πολύ να σου πάρει η κυβέρνηση το σπίτι και να το δώσει για 20.000 σε Γερμανούς, βγάζοντας και κέρδος!
Δεν είναι μόνο η Μπούνττεσπανκ που προτείνει την αρπαγή των καταθέσεων. Την έχει ήδη προτείνει από τον Οκτώβριο το ΔΝΤ και την προτείνουν και οι βουλευτές που απαρτίζουν την επιτροπή που ερευνά τις συνέπειες της δράσης της τρόικας Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ στις χώρες που έχουν περάσει σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας. Γλυκάθηκαν οι ευρωληστές της ευρωζώνης από τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που άρπαξαν από την Κύπρο με τη συνενοχή του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του και έχουν αποφασίσει να γενικεύσουν την αρπαγή των καταθέσεων. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι όμοιοι τους στην ευρωζώνη έχουν μάλιστα το θράσος να θεωρούν τους λαούς της Ευρώπης τόσο κρετίνους, ώστε να ζητούν και την ψήφο τους κι από πάνω, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσουν αυτή τη ληστρική πολιτική που ακολουθούν. Θα συντριβούν σίγουρα! Το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα όμως είναι ότι πουθενά στην ευρωζώνη, σε απολύτως καμιά χώρα-μέλος της, δεν ηγείται η Αριστερά (πόσο μάλλον η Κεντροαριστερή Σοσιαλδημοκρατία) του αγώνα για την έξοδο της χώρας της από την ευρωζώνη και την κατάργηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πουθενά! Ούτε στην Ελλάδα, βεβαίως. Μόνο πολύ μικρές εξωκοινοβουλευτικές αριστερές οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς βάζουν τέτοιο θέμα εξόδου από το ευρώ. Είναι πολιτικά τραγικό να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι σε κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης το 30% έως 40% είναι κατά του ευρώ και η Αριστερά και η Κεντροαριστερή Σοσιαλδημοκρατία να είναι «κολλημένες μέχρι θανάτου» στο νόμισμα-λαιμητόμος για τους εργαζόμενους και τα μεσαία στρώματα! Είναι όντως άξιες της θλιβερής εκλογικής μοίρας που θα τους επιφυλάξουν οι λαοί της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα πάντως υπάρχει ελπίδα. Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι υπέρ του ευρώ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ που είναι – σε διαφορετικό βαθμό – εναντίον του ενιαίου νομίσματος, της καταστροφής των εργαζομένων, θα ενισχυθούν. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των εχθρών του ευρώ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ανυπέρβλητος φραγμός – μέσω ενός ρωμαλαίου λαϊκού κινήματος- για μια ευρώδουλη πολιτική μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 02 Φεβρουαρίου 2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More