6 Απρ 2014

Προσπάθεια του καθεστωτικού Τύπου να ξανακάνει "μάγκα" τον Σαμαρά!

Χρησιμοποιώντας ορολογία πεζοδρομίου, τα σημερινά δημοσιεύματα του αστικού τύπου όχι μόνο επιχειρούν να αποδείξουν ότι υπήρχε διαφοροποίηση μεταξύ Σαμαρά-Μπαλτάκου, αλλά και να ανορθώσουν το στρατσαπαρισμένο του πολιτικό προφίλ.
Το άγνωστο παρασκήνιο της σχέσης Σαμαρά – Μπαλτάκου – Τα `γαλλικά` πριν το video `βόμβα`: «Θα κόψεις την πλάκα ή θα την κόψω εγώ»Και πάλι θα εκμεταλλευτούν τακτικές υποκόσμου για να αποδομήσουν το Μπαλτάκο που ο πωθυπουργός Α.Σαμαράς φόρτωσε με υπερεξουσίες προκειμένου να ασκήσει την πολιτική που από κοινού επίσης σχεδίαζαν και υλοποιούσαν με το ΔΙΚΤΥΟ 21-Μπαλτάκο-Βενιζέλος, αλλά και τις ακροδεξιές μεταγραφές από το ΛΑΟΣ, Γεωργιάδη-Βορίδη.
ΞΕΦΤΙΛΑ  κια ΒΡΩΜΙΑ είναι η ακροδεξιά με το κουστούμι που συνεργάζεται με τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας.
Αποδεικνύοντας ότι η πραγματική  συμμορία είναι ο κόσμος του πλούτου, που μας εκμεταλλεύεται, κατακλέβει και καταπιέζει.

- «Με αυτόν τον μ@@@@α δεν θέλω να ξαναμιλήσεις» είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς σε κυβερνητικό αξιωματούχο 

- Η φιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο από τις αρχές της 10ετίας του ’80
- Τι έκανε έξαλλο τον πρωθυπουργό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
- Οι μυστικές επαφές του πρώην γγ της κυβέρνησης με στέλεχος της ΕΥΠ
- Ποιος έδωσε εντολή να καταγράψει τη συνομιλία τους ο Ηλίας Κασιδιάρης
- Τη Δευτέρα καταθέτει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα για το επίμαχο βίντεο







Το γυαλί στην πολυετή σχέση φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Τάκη Μπαλτάκο φαίνεται πως είχε ραγίσει πολύ πριν δει το φως της δημοσιότητας το video της συνομιλίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όπως αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.

"Δεν θα επιτρέψω να γυρίσουμε πίσω" διαμηνύει ο πρωθυπουργός μετά την υπόθεση Μπαλτάκου και δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει τη Χρυσή Αυγή να... αλωνίζει
«Με αυτό τον μ@λ@κ@ δεν θέλω να ξαναμιλήσεις» ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν κυβερνητικός αξιωματούχος του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για... όχληση που δέχτηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το τηλεφώνημα και τα... κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλισε ο Αντώνης Σαμαράς τον στενό του συνεργάτη έγινε πολύ καιρό πριν τις αποκαλύψεις για τη συνάντηση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κορυφαίος υπουργός του οικονομικού επιτελείου πήγε πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου με σωρεία τροπολογιών στα χέρια, τις οποίες ο Τάκης Μπαλτάκος επιχειρούσε να περάσει μέσα από νομοσχέδια του υπουργείου του. 

«Πέτα τες στο καλάθι και γράψ’ τον» ήταν η συνηθισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζεται με τον Τάκη Μπαλτάκο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Η σχέση τους ενδυναμώθηκε την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 1992 ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Εξωτερικών τότε, κάλεσε τον Τάκη Μπαλτάκο να συνεργαστούν στην ΟΚΕ Εξωτερικών. 

Ο Μπαλτάκος παραιτήθηκε όταν ο Σαμαράς έφυγε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ακολούθησε στην ΠΟΛΑΝ, ενώ όταν ο νυν πρωθυπουργός έγινε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή (2009), τον ξαναπήρε μαζί του. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σχέση των δυο ανδρών άρχισε να ατονεί όταν ο Τάκης Μπαλτάκος άρχισε να ακολουθεί αυτόνομη πορεία και ο Αντώνης Σαμαράς τον απείλησε με αποπομπή. 

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο πρωθυπουργός είχε απειλήσει ξεκάθαρα τον γγ της κυβέρνησης λέγοντας του «θα κόψεις την πλάκα με όλες αυτές τις ανοησίας ή θα την κόψω εγώ. Από τώρα και στο εξής δε θα κάνεις του κεφαλιού σου». 

Η έκρηξη είχε προκληθεί μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Τότε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ζητήσει την αποπομπή Μπαλτάκου γιατί είχε φτάσει στα αυτιά του πως ο γγ της κυβέρνησης είχε πει: «ποπο τι πάθαμε, τώρα θα τους κλείσουν όλους μέσα και πάει το σχέδιό μου να προσελκύσω ψήφους από τη Χρυσή Αυγή». 

Και όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως πληροφορίες για μυστικές επαφές του Τάκη Μπαλτάκου με στελέχη της ΕΥΠ, τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και ότι η εντολή να καταγραφεί η συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη δόθηκε από τα προφυλακισμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως γράφει Το Βήμα της Κυριακής.  



newsit,diktiospartakos.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More