5 Ιουν 2014

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο το σύστημα

Σαμαράς_Μπαλτάκος_Μιχαλολιάκος_040614
Οι απειλές, οι ύβρεις και τα παραληρήματα των «αμετανόητων Χρυσαυγιτών» κατά δήλωση Νίκου Μιχαλολιάκου στη βουλή την Τετάρτη δεν μπορούν να σκεπάσουν την αλήθεια. Όσο και αν ωρύονται για σκευωρία η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Το πιθανότερο είναι πως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής λένε αλήθεια για μια σειρά στελεχών της ΝΔ ότι διαδραμάτιζαν ρόλο ανάλογο με τον Μπαλτάκο και είχαν επαφές και συνεννοήσεις μαζί τους. Μάλιστα κατονόμασαν έναν ακόμα στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, το Γιώργο Μουρούτη, την εκπρόσωπο της ΝΔ και βουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ την «τιμητική» τους είχαν για διαφορετικούς λόγους οι Μάκης Βορίδης καθώς και οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Τσιάρας και ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μέχρι και το Βύρωνα Πολύδωρα ενέπλεξαν. Κοινώς η εικόνα που έδιναν οι προφυλακισμένοι Χρυσαυγίτες βουλευτές και ο αρχηγός τους είναι ότι Χρυσή Αυγή και ΝΔ είναι κάτι σαν δύο φράξιες του ίδιου κόμματος που τώρα τσακώνονται γιατί κάπου χάλασε η δουλειά. Μέχρι τότε όλα μέλι γάλα.
Η αλήθεια είναι ότι οι Χρυσαυγίτες την έχουν βαμμένη και νομικά δεν μπορούν εύκολα να ξεμπλέξουν. Γι’ αυτό απειλούν και εκβιάζουν προκειμένου να διαπραγματευτούν μπας και γλιτώσουν τις καταδίκες για σειρά εγκληματικών ενεργειών με αποκορύφωμα τη δολοφονία Φύσσα.
Στην προσπάθειά τους αυτή να παζαρέψουν την τύχη τους βγάζουν με το σταγονόμετρο ονόματα και επαφές που αγγίζουν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση. Είναι προφανές γιατί το κάνουν. Μέρος του παζαριού. Ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα: Πως γίνεται και η αντισυστημική Χρυσή Αυγή έχει τέτοιου τύπου επαφές και συμπάθειες με το σκληρό πυρήνα της πολιτικής εξουσίας, με το μέγαρο Μαξίμου και την ηγεσία της ΝΔ;
Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα οι Χρυσαυγίτες και τα άλλα βίντεο που λένε ότι έχουν εκτός απ’ αυτό του Μπαλτάκου. Ας τα δώσουν όλα στη δημοσιότητα. Γιατί δεν το κάνουν καθαρά και παστρικά αν όπως λένε είναι αθώοι; Αν το κάνουν θα μπορέσουν με βάση τους ισχυρισμούς τους να αποδείξουν την αθωότητά τους. Αντί αυτού όμως παρατηρούμε να προβαίνουν σε ελεγχόμενες αποκαλύψεις εν είδη εκβιασμού προς τον κυβέρνηση και το Σαμαρά.
Τι φοβούνται και δεν τα δίνουν όλα στη δημοσιότητα; Μήπως φοβούνται ότι θα «ξεβρακωθούν» και αντί για διωκόμενοι θα εμφανιστεί το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι να εκτελούν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος και του κράτους που καταγγέλλουν κατά τ’ άλλα; Άλλωστε αν δεν ήταν αυτό τότε τι νόημα έχουν όλες αυτές οι επαφές με την ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ;
Απ’ αυτά προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα. Ότι με τις πλάτες όλων αυτών που σήμερα δίνουν στεγνά οι Χρυσαυγίτες έκαναν ότι έκαναν μέχρι και τη δολοφονία Φύσσα και ως τότε ήταν χρήσιμοι για την ΝΔ και την κυβέρνηση, για το σύστημα στο σύνολό του. Γι’ αυτό και η Χρυσή Αυγή έχαιρε τέτοιας ασυλίας. Γνώριζαν και μάλιστα πολύ καλά τα πάντα οι πάντες. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο το σύστημα. Το ότι λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας ώθησαν τις δικαστικές εξελίξεις δεν αναιρεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες τους επέτρεπαν μέχρι τη δολοφονία Φύσσα να κάνουν ανενόχλητοι τα αίσχη τους και να βάφουν τα χέρια τους με αίμα, μεταναστών και Ελλήνων.
Ας αφήσουν τα παραμύθια, τις κλάψες και τους λεονταρισμούς οι δήθεν αντισυστημικοί. Το ότι ο Σαμαράς έχει χεσμένη τη φωλιά του δεν τους αθωώνει. Αντίθετα ενισχύει όσους πιστεύουν ότι σκόπιμα οι αρχές δεν κινήθηκαν, παρά το ότι γνώριζαν, εναντίον τους πολύ καιρό πριν.
ΥΓ: Με την ανοχή της αστυνομίας όπως μαθαίνουμε και διαβάζουμε επετράπη από μερικές εκατοντάδες φασίστες της Χρυσής Αυγής να παίξουν και να τραγουδήσουν με ελληνικούς στίχους τον ύμνο των SS του ναζιστικού Γ’ Ράιχ του Χίτλερ. Κατά τ’ άλλα δηλώνουν έλληνες πατριώτες, οι υμνητές των δοσιλόγων και των ταγματασφαλιτών, οι οπαδοί των κατακτητών της Ελλάδας κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός είναι ο εθνικισμός των γερμανοτσολιάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More