4 Ιουλ 2014

Ωχ, Παναγία μου…

Ο κύριος Μιχάλης Ταμήλος είναι βουλευτής της ΝΔ. Από αυτούς που… σώζουν τον τόπο. Από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Ο κ.Ταμήλος δήλωσε:
   Μετά τον κ.Ταμήλο και την πραγματεία του ότι «το ρεύμα ΔΕΝ είναι κοινωνικό αγαθό». Ότι είναι «εμπόρευμα» (που συνεπώς το ‘χει μόνο όποιος πληρώνει). Ότι δεν τρέχει και τίποτα να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων και της τσακμακόπετρας. Μετά τον κ.Ταμήλο και την βαθιά ανθρωπιστική άμα τε και οικολογική του άποψη ότι – στο πλαίσιο του κυβερνητικού «success story» - αντί για ενέργεια οι Έλληνες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εποχή που οι ανάγκες καλύπτονταν με τη χρήση μουλαριών και γαϊδουριών, τη σκυτάλη παρέλαβε η κυρία Βούλτεψη.
 
   Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της πολιτικής «τρέλας», που παρομοιάζει τον Σαμαρά με τον… Φιντέλ Κάστρο, τον Βενιζέλο με τον… Ραούλ Κάστρο και ενδεχομένως τον Ταμήλο με τον…Τσε Γκεβάρα. Απέναντι στον πολιτικό λόγο που αναζητά την «δικαίωση» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ στην «αποκρατικοποίηση» των… Κουβανών ταξιτζήδων. Απέναντι στον πολιτικό λόγο που εφευρίσκει ως «υπόδειγμα» της πολιτικής των Μνημονίων την… Κούβα, το δηλώσουμε ευθαρσώς: Παραδινόμαστε!
   Ως στήλη και ως άνθρωποι, αποκαμωμένοι και ανήμποροι να αναμετρηθούμε με την ποιότητα των «ρουκετών», που εκτοξεύει υπό τύπον θεσφάτου ο καθεστωτικός πολιτικός λόγος, ψελλίζουμε ανυπόκριτα: «Ωχ, Παναγία μου»…
   Ως στήλη και ως άνθρωποι, το ομολογούμε: Η ποιότητα της «σάτιρας» των «Ταμήλων» μας ξεπερνά.
   Κι αφού η δική μας πένα στόμωσε, γονάτισε, επιτρέψτε μας να καταφύγουμε για βοήθεια στην Τέχνη. Να καταφύγουμε εδώ:

   Κι εδώ:
   Κατά τα λοιπά «άνω σχώμεν τας καρδίας», τις καλημέρες μας, καλό Σαββατοκύριακο και ψυχή βαθιά…

email: mpog@enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More