18 Φεβ 2015

Η «ενδοκομματική «σύγκρουση των δύο Δημάρχων Αγρινίου – Μεσολογγίου (Αντύπας Γεώργιος)

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντύπας Γεώργιος Αντιστράτηγος ε.αΗ «ενδοκομματική «σύγκρουση των δύο  
Δημάρχων  Αγρινίου – Μεσολογγίου

    Με την ιδιότητα του Προέδρου ενός ιστορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, με την 38ετή πείρα στο Στρατό και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου μας, αφού αντιπαρέλθω την αντιπαλότητα των δύο Δημάρχων Αγρινίου και Μεσολογγίου θα σχολιάσω σαν ελεύθερος άνθρωπος και θα καταδικάσω, κατά το δυνατόν τα λεχθέντα εις βάρος του Δήμου μας και ιδιαιτέρως της πόλεώς μας, από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιο.
    Κατ΄αρχήν λυπάμαι ως Ανώτατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, διότι ο κ. Παπαναστασίου επέλεξε το χώρο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας σε εορταστική εκδήλωση, να πράξει το ανελέητο σφάλμα της «κατά μέτωπο επίθεσης» στους δημότες του Μεσολογγίου, υποστηρίζοντας «ότι πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας είναι το Αγρίνιο και ότι οι κάτοικοι του Αγρινίου είναι άνθρωποι της προκοπής και της εργατικότητας και σ΄αυτούς οφείλεται γενικά η ανάπτυξη της πόλεώς τους και ότι οι Μεσολογγίτες τα περιμένουν όλα από άλλους, Στρατό κλπ. προσβλέποντας και μόνο στη πολιτική εκμετάλλευση των συμπατριωτών του και τη ταυτόχρονη «χάρτινη» προβολή του.
Οι διατυπωθείσες γενικά φράσεις του κ. Παπαναστασίου όπως παρουσιάσθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζονται χυδαίες και υβριστικές για όλους εμάς του γνήσιους και μη Μεσολογγίτες και καταδεικνύουν άνθρωπο μικρόνου, χωρίς πνευματικά ερείσματα, εχθρικό για το Δήμο μας και επικίνδυνο για τη Διοίκηση του Δήμου του και τη συμμετοχή του στα δρώμενα του Νομού.
Όπως προαναφέρθηκε προσπάθησε σε ακατάλληλο εντελώς χώρο και εκδήλωση με την παραπάνω επίθεση να προβληθεί πολιτικά και να στραφεί  πολιτικά προς το Δήμαρχο Μεσολογγίου, θεωρώντας τον πιθανώς πολιτικό του αντίπαλο, καθότι προέρχονται από τον ίδιο   κομματικό χώρο και συμμετείχαν σε παρελθούσες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιοι σε κοινό ψηφοδέλτιο του παραπάνω πολιτικού χώρου. 
Ντροπή λοιπόν για τον Δήμαρχο Αγρινίου:
α.  Να μας αναφέρει ότι η πόλη του Αγρινίου μεγάλωσε μόνη της με τους κατοίκους της.  Εδώ ξεχνά προφανώς ότι τη βοήθησαν πριν από πολλά χρόνια αρχικά οι αποζημιώσεις από τα περιβόητα έργα των Κρεμαστών, ώστε από ανύπαρκτο «Βραχώρι» να γίνει το σημερινό Αγρίνιο, καθώς και ότι όλοι οι πολιτικοί του Νομού δούλευαν υποχθονίως εις βάρος του Μεσολογγίου, λόγω του αριθμού των ψήφων.
Β. Δεν σεβάστηκε την προσφορά των Μεσολογγιτών στον απελευθερωτικό αγώνα του Εθνους του 1821 (ενώ το Αγρίνιο που ήταν;) και τις θυσίες των πολλών Φιλελλήνων που αγωνίσθηκαν στο πλευρό των αγωνιστών του Μεσολογγίου λησμονώντας τις πατρίδες τους και τα συμφέροντά τους.
Γ. Ισως να μη γνωρίζει τους μεγάλους ποιητές και ανθρώπους των γραμμάτων που εξέθρεψε το «μικρό» Μεσολόγγι, ούτε την προσφορά των μεγάλων πολιτικών στο Εθνος, όπως τον Ζηνόβιο Βάλβη, τον Επαμεινώνδα Δεληγιώργη και την μεγάλο Χαρίλαο Τρικούπη κ.α. που έλαμψαν στη μεταπολιτική τότε πολιτική σκηνή με το ηθικό τους ανάστημα την αγάπη τους για την πατρίδα και το Εθνος γενικότερα.
Δ.  Γνωρίζει, αλλά δεν θέλε,ι να το δηλώσει ότι το Μεσολόγγι συρρικνώθηκε τα τελευταία χρόνια από πολιτικούς της απελθούσης κυβέρνησης που είχαν το θράσος να εμφανίζονται και να ζητούν τη ψήφο των Μεσολογγιτών στη πρόσφατη προεκλογική περίοδο, οι ίδιοι ως ενορχηστρωτές «βοήθησαν» στην υποβάθμιση και απώλεια της αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα, την υποβάθμιση του ΤΕΙ, της απώλειας  συστάσεως του Εφετείου και τη μεταφορά πολλών δημοσίων υπηρεσιών στο Αγρίνιο και μάλιστα με την «επιμελημένη» φροντίδα διατελεσάντων Αγρινιωτών Νομαρχών.
Ε. Τέλος ανέφερε ότι έφυγε η Αεροπορική Μονάδα από το Αγρίνιο.     Η 132 Σμηναρχία Μάχης (132 ΣΜ) λειτουργούσε άψογα μέχρι τις αρχές του 2000.  Κάποιοι όμως  παράγοντες του Αγρινίου αξίωσαν την εκμετάλλευση του χώρου  και των εγκαταστάσεων της Σμηναρχίας με προσπορισμό στο Δήμο, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις και ο χώρος ανήκουν στο ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου κάθε παρέμβαση για υλοποίηση του σκοπού τους καθίστατο αδύνατη,  με ταυτόχρονη υποβάθμιση της  132 Σμηναρχίας Μάχης (132 ΣΜ)  και αναβάθμισης της 131 ΣΜ του Ακτίου.
Πρέπον και σώφρον είναι οι δύο Δήμαρχοι, να εγκαταλείψουν  κάθε  αντιπαλότητα που βλάπτει τον τόπο γενικά και διχάζει τον κόσμο και να εργασθούν ανιδιοτελώς  προς ίδιο συμφέρον των Δήμων τους για ανάπτυξη των περιοχών τους, ευημερία των κατοίκων τους και των αγορών του με ταυτόχρονο σεβασμό στο τοπικό στοιχείο του ενός προς τον άλλο Δήμο.
Η ενδεχόμενη πολιτική διαμάχη των δύο δημάρχων , προς ίδιο όφελος, καλώς ή κακώς δεν συμβάλλει στην αρμονική συμβίωση των τοπικών κοινωνιών τους. Ας αναδείξουν μεγαλοψυχία με τα ανάλογα προσόντα, στιβαρού, υπεύθυνου, ανιδιοτελή και σοβαρού ηγέτη. 
                   
Αντύπας Γεώργιος
                          Αντιστράτηγος ε.α
                Πρόεδρος Μεσολογγιτών Αττικής
                Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
                Ι.Π.  Μεσολογγίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More