24 Φεβ 2015

Βενεζουέλα: Λαϊκός πόλεμος ενάντια στους πραξικοπηματίες

http://www.uploads.pandiera.gr/uploads/2015/02/comunistas-venezuela.jpg

Τα ελληνικά αστικά μέσα ενημέρωσης για μια ακόμη φορά σιώπησαν προκλητικά για τα πρόσφατα γεγονότα στη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα, για τη δεύτερη μέσα σ΄ ένα χρόνο απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, με στόχο την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της υπό τον Πρόεδρο Μαδούρο. Στην απόπειρα του πραξικοπήματος φέρεται να είχαν επίσης εμπλακεί οι ΗΠΑ, ενώ, όπως δείχνει μια επιστολή-ντοκουμέντο (την οποία επίσης δημοσιεύουμε) της Γερμανικής Πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να γνώριζε για την εν λόγω απόπειρα. Για τη σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αναδημοσιεύουμε –μεταφρασμένα από τη γερμανική γλώσσα, κατά χρονολογική σειρά- τρία κείμενα που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

των Modaira Rubio (Βενεζουέλα) και André Scheer (Γερμανία)
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπαρίνας στη Βενεζουέλα, Αντάν Τσάβες –ο μεγαλύτερος αδελφός του εκλιπόντος Προέδρου Ούγκο Τσάβες το 2013-, δε μάσησε τα λόγια του το Σαββατοκύριακο. Με το βλέμμα στραμμένο στην απόπειρα πραξικοπήματος που ματαιώθηκε, των ακροδεξιών κυβερνητικών αντιπάλων, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση κάνει μεν λόγο για δημοκρατία, δε πιστεύει όμως σ΄ αυτή, «αλλά ποντάρει σε απόπειρες πραξικοπήματος». Ευτυχώς, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα αποτράπηκε, έτσι που μπορούμε «να συνεχίσουμε ειρηνικά την οικοδόμηση του Μπολιβαριανού σοσιαλισμού μας». Ταυτόχρονα ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι είναι επίσης έτοιμος για ένοπλες συγκρούσεις με αυτούς που θέλουν την ανατροπή. Σε μια σύσκεψη με ηγετικούς εκπροσώπους των στρατιωτικών διοικητικών δομών, τους περιφερειακούς εκπροσώπους του κυβερνητικού κόμματος PSUV καθώς και με άλλα κόμματα που συμμάχησαν στο «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο», ο Τσάβες ανακοίνωσε μέτρα τα οποία χρησιμεύουν στην προετοιμασία ενός «λαϊκού πολέμου» ενάντια στους πραξικοπηματίες.
Την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενημέρωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της νοτιοαμερικανικής χώρας αποκάλυψαν και διέλυσαν μια συνομωσία. Για δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα χρόνο είχαν εμπλακεί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας. Όπως ήδη και το Μάρτιο του 2014 –όταν έγινε δυνατό να ματαιωθούν παρόμοια σχέδια- σχεδίαζαν σύμφωνα με εκθέσεις, να ρίξουν βόμβες με ένα αεροπλάνο στις 12 Φεβρουαρίου στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες. Εναλλακτικά είχε σχεδιαστεί μια επίθεση σ΄ ένα συλλαλητήριο, στο οποίο θα μιλούσε ο Μαδούρο. Χιλιάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί την Πέμπτη με αφορμή την επέτειο της «Μάχης της La Victoria» [που έλαβε χώρα] στις 12 Φεβρουαρίου 1814 στο Καράκας. Το σήμα για το πραξικόπημα θα δινόταν σύμφωνα με πληροφορίες με τη δημοσίευση ενός μανιφέστου ηγετών της αντιπολίτευσης από μια καθημερινή εφημερίδα η οποία έχει εκδιωχθεί, για το σχηματισμό μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας». Τα σχέδια έγινε δυνατό να αποτύχουν με τη σύλληψη αρκετών αξιωματικών, αφότου στρατιωτικοί από το περιβάλλον των συνωμοτών επικοινώνησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
Το Σάββατο το βράδυ ο Μαδούρο σ΄ ένα διάγγελμα που μεταδόθηκε απ΄ όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, έδωσε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτά τρεις μασκοφόροι αρχηγοί των πραξικοπηματιών με στολές της πολεμικής αεροπορίας, της εθνοφρουράς και του πολεμικού ναυτικού είχαν κατασκευάσει ένα βίντεο, στο οποίο δήλωναν ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης. Την κατάλληλη χρονική στιγμή αυτό θα μεταδιδόταν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βενεζουέλας. Το κείμενο αυτής της εκφώνησης [φέρεται] ότι είχε διατυπωθεί απ΄ ευθείας από ένα Συμβούλιο Πρεσβείας της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Καράκας, είπε ο Μαδούρο στο διάγγελμά του. Επιπλέον, οι αρχηγοί των πραξικοπηματιών είχαν πληρωθεί με δολάρια των ΗΠΑ και ήταν εφοδιασμένοι με βίζα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τον Μαδούρο δεν είχαν εμπλακεί όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στα σχέδια ανατροπής, «όμως όλοι ήξεραν για τα σχέδια ενάντια στη δημοκρατία της Βενεζουέλας». Ο ηγέτης του κράτους κατονόμασε τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Ενρίκο Καπρίλες Ραδόνσκι ως συνεργό. Επιπλέον, [σύμφωνα με τον Μαδούρο] η κυβέρνησή του βρίσκεται στην κατοχή μιας ηχογράφησης, στην οποία ομιλεί «ένας σημαντικός αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης» σε μια «ξένη» γλώσσα σχετικά με τα σημεία του σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος, χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία του. «Ματαιώσαμε και νικήσαμε ένα πραξικόπημα που φέρει τη σφραγίδα της Ουάσιγκτον», είπε ο Πρόεδρος.
Η Ανώτατη Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, την Παρασκευή βρίσκονταν στο πλευρό της κυβέρνησης. Σε μια δήλωση, η οποία μεταδόθηκε απ΄ όλους τους σταθμούς της χώρας, ο υπουργός Άμυνας Vladimir Padriño López, ο οποίος περιστοιχιζόταν απ΄ όλους τους ένστολους αρχηγούς και των τριών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε την υποστήριξη και την πίστη των FANB στον Πρόεδρο Μαδούρο. Αντιθέτως, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέκρουσαν τις κατηγορίες της κυβέρνησης. [Κατά την άποψή τους] δεν υποστηρίζει κανείς μια αντιδημοκρατική αλλαγή κυβέρνησης. Η ανατροπή του Μαδούρο [όπως είπαν] «δεν» θα επιτευχτεί «με αεροπλάνα, αλλά με ψήφους», παρέπεμψε ο Εκτελεστικός Γραμματέας από το «Τραπέζι της δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), Jesús Torrealba, στο τέλος του έτους, όταν θα γίνουν οι εκλογές για το κοινοβούλιο.
Πηγή: junge Welt, 17/02/2015
Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Γαβάνας

Βενεζουέλα: Γνώριζε η γερμανική κυβέρνηση τα σχέδια του πραξικοπήματος;


Εισαγωγικό σημείωμα της ιστοσελίδας του Γερμανικού ΚΚ. Τα αστικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν στο σύνολό τους, ότι στη Βενεζουέλα αποκαλύφτηκε ένα σχεδιαζόμενο πραξικόπημα. Γιατί; Η αποκάλυψη της συνομωσίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας είναι εντελώς ασήμαντη; Το σχέδιο θυμίζει αρκετά το πραξικόπημα στη Χιλή το 1973. Αυτό είναι το γραφικό αποτύπωμα τηςCIA[1]. Αν η επιχείρηση είχε επιτυχία, η Βενεζουέλα πιθανώς να είχε αποσπαστεί από τη σειρά των προοδευτικά κυβερνώμενων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Δεν έχει αυτό σημασία;
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται για το ότι χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη, επειδή διαρκώς πιάνονται να λένε ψέματα και να χειραγωγούν. Εξίσου όμως σημαντικό δεν είναι μόνο τα ψέματα, αλλά και η αποσιώπηση –Όπως σ΄ αυτή τη περίπτωση. 
Το κοινό δε θα πρέπει να καταλάβει, όταν η δυτική κοινότητα αξιών ετοιμάζεται ξανά να κολυμπήσει στο αίμα. Οι κύριοι των μέσων ενημέρωσης και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση ήταν αρκετά καλά πληροφορημένοι:
Ο Πρόεδρος Μαδούρο αγωνίζεται ενάντια στις πανίσχυρες ΗΠΑ
του Galindo Gaznate
Καράκας. Η Γερμανική Πρεσβεία προειδοποίησε τη γερμανική κοινότητα της χώρας εκ των προτέρων για το στρατιωτικό πραξικόπημα που τελικά αποκρούστηκε, συμβούλεψε για προληπτικές μαζικές αγορές, υπαινισσόταν μάλιστα για φυγή από τη Βενεζουέλα. Γνώριζαν στο Βερολίνο από πριν για το σχέδιο των πραξικοπηματιών, ότι ήθελαν να βομβαρδίσουν το προεδρικό μέγαρο στο κέντρο του Καράκας; Υπολόγιζαν με την εξάλειψη της κυβέρνησης Μαδούρο και με έναν εμφύλιο πόλεμο που θα ακολουθούσε;
[Επιστολή – Ντοκουμέντο]
Γερμανική Πρεσβεία στο Καράκας
[…]
Στη
Γερμανική Κοινότητα της Βενεζουέλας
Δρ. Jörg Polster
[…]
Καράκας, Φεβρουάριος 2015
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Πριν από λίγες μέρες σάς πληροφόρησαν για τις επίκαιρες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στο Καράκας και την Βενεζουέλα. Μετά από πολλές συνομιλίες θα ήθελα σχετικά μ΄ αυτό να μιλήσω σήμερα για ένα θέμα, για το οποίο εγώ και οι συνάδελφοί μου μεριμνούμε επίσης εντατικά, που όμως στο μεταξύ είχε τεθεί στο παρασκήνιο: η πρόληψη της κρίσης.
Σ΄ αυτό το σύνθετο θέμα αφιερώσαμε ιδιαίτερα τη προσοχή μας, ώστε σε κάθε περίπτωση να είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους συνεργάτες της Πρεσβείας, αλλά και για τα μέλη της γερμανικής κοινότητας. Ενόσω το φάσμα της ασυνήθιστης κατάστασης είναι μεγάλο –από τις φυσικές καταστροφές για παράδειγμα, όπως ο σεισμός μέχρι και τις πολιτικές αναταραχές, όπως αυτές που διαδραματίστηκαν την άνοιξη του 2014, τα μέτρα μας επικεντρώνονται σε σημαντικά βήματα, ώστε να είμαστε προσαρμοσμένοι σε περίπτωση ανάγκης.
Εδώ ανήκει κυρίως η διατήρηση ενός καλού αποθέματος: Τρόφιμα και νερό για πολλές ημέρες –στην ιδεατή περίπτωση προτείνουμε για δυό βδομάδες- καθώς και στοιχειώδη πράγματα όπως χρήματα σε μετρητά, φάρμακα, μπαταρίες (για το ράδιο), κεριά και κάποιες φωτοτυπίες σημαντικών εγγράφων. Δε μπορούμε σε κάθε περίπτωση να λάβουμε ως αφετηρία, ότι θα βρίσκονται απεριόριστα στη διάθεση το διαδίκτυο ή το ρεύμα. Τα διαβατήρια και τις ταυτότητες θα πρέπει να τα ελέγξετε κανονικά για την ισχύ τους.
Επιπλέον, προτείνω να έχετε διαρκώς μαζί σας τους πιο σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνων, μεταξύ αυτών και αυτό της Πρεσβείας (0212 219 2500). Ο τηλεφωνικός αριθμός μας [σε περίπτωση] έκτακτης ανάγκης είναι 0414 306 1892 -είναι κατειλημμένο όλο το εικοσιτετράωρο εκτός από το ωράριο λειτουργίας καθώς και στη περίπτωση κρίσης.
Επίσης, για την προληπτική κρίση ισχύει: η Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση συνεχώς και πληροφορεί σε περίπτωση ανάγκης για τις εξελίξεις. Θα θελα ακόμη μια φορά να επαναλάβω: παρακαλώ, να συστήσετε επίσης στο κύκλο των γνωστών σας, να καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική λίστα για Γερμανούς, μέσω της οποίας θα σάς μεταβιβάζουμε σημαντικές πληροφορίες. Η καταχώρηση γίνεται μέσω του link (http://service.diplo.de/registrierungav).
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Με μια εγκύκλιό του προς τους Γερμανούς που ζουν στη Βενεζουέλα, η Γερμανική Πρεσβεία στο Καράκας πριν την απόπειρα του πραξικοπήματος, έχει εγείρει ερωτήματα. Στην υπογεγραμμένη και με ημερομηνία «Καράκας, Φεβρουάριος 2015» επιστολή από τον επιτετραμμένο Jörg Polster [Γιέργκ Πόλστερ], ζητήθηκε από τους συμπατριώτες της νοτιοαμερικανικής χώρας, για «προληπτική κρίση» να έχουν ετοιμάσει μεταξύ άλλων για δυό βδομάδες τρόφιμα, χρήματα σε μετρητά, φάρμακα, μπαταρίες, κεριά και φωτοτυπίες σημαντικών εγγράφων. Γνώριζαν τα σχέδια των πραξικοπηματιών;
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Πέμπτη την περασμένη βδομάδα άμεσα τις ΗΠΑ, ότι υποστήριξαν μια απόπειρα πραξικοπήματος που απέτυχε. Οι συνωμότες συνελήφθησαν την Τετάρτη και το πραξικόπημα αποκρούστηκε. Σύμφωνα με δηλώσεις, στη συνωμοσία συμμετείχαν εκ νέου υψηλόβαθμοι στρατηγοί της πολεμικής αεροπορίας. Ήδη τον περασμένο Μάρτιο ο Μαδούρο είχε ενημερωθεί για παρόμοια σχέδια επίθεσης πίσω απ΄ τα οποία εικάζει ότι βρίσκονταν επίσης οι ΗΠΑ. Για αυτά [τα σχέδια] οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να είχαν προειδοποιήσει. Η Deutsche Welle [Ντόϊτσε Βέλλε] σχολίασε στα ισπανικά –όχι όμως στη γερμανόγλωσση ιστοσελίδα-, ότι η εγκύκλιος της διπλωματικής αντιπροσωπείας προκάλεσε αναταραχή στη Βενεζουέλα. Ερμηνεύτηκε ως ένδειξη, ότι η κρίση στη Βενεζουέλα ωθεί τους αλλοδαπούς σε φυγή έξω από τη χώρα. Μετά απ΄ αυτό οι γερμανοί διπλωμάτες προσπάθησαν να περιορίσουν τη ζημιά. Ο πολιτιστικός και πολιτικός ακόλουθος Moritz Jacobshagen [Μόριτς Γιάκομπσχαγκεν] ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τη δουλειά στον Τύπο της αντιπροσωπείας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επιστολή ήταν μια ρουτίνα. Η Βενεζουέλα [ισχυρίστηκε] είναι μια χώρα με υψηλό σεισμικό κίνδυνο, στον οποίο μπορούν να φανούν επίσης και άλλες κρίσεις. Ένας εκπρόσωπος επίσης του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσε, για λόγους προσοχής ότι το προσωπικό των γερμανικών Πρεσβειών έρχεται τακτικά σε σύνδεση με τους συμπατριώτες, όταν θεωρεί ιδιαίτερα [ότι πρέπει να ληφθούν] κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Σε σχέση μ΄ αυτό, το φάσμα τέτοιου είδους καταστάσεων φτάνει από φυσικές καταστροφές μέχρι και πολιτικές κρίσεις, είπε κομπάζοντας η γερμανική Πρεσβεία. Στη Βενεζουέλα τέτοιου είδους καταστροφές, όπως για παράδειγμα τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στα σοσιαλιστικά Κέντρα Υγείας, προέρχονται ως επί το πλείστον πάντα από τις ΗΠΑ.
Στη πραγματικότητα όμως η επιστολή της Γερμανικής Πρεσβείας αναφέρεται ρητά στις πολιτικές αναταραχές «όπως αυτές διαδραματίστηκαν την άνοιξη του 2014» -δηλαδή η σκηνοθετημένη αποσταθεροποίηση από τις ΗΠΑ ως επί το πλείστον μέσω της Κολομβίας με χρήματα απ΄ το Μαϊάμι. Το περιεχόμενο όμως της επιστολής δεν ακουγόταν σαν γενικά μέτρα προφύλαξης. Φαινόταν σχεδόν σαν μια έκκληση στους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα. Υπολογιζόταν ότι θα υπάρξει ένας παρατεταμένος εμφύλιος πόλεμος μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα;
Πηγή: Ιστοσελίδα του Γερμανικού ΚΚ, 19/02/2015
Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Γαβάνας
____________
[1] Στο παρόν ιστολόγιο έχουμε δημοσιεύσει ήδη σχετικά μ΄ αυτό το θέμα ένα πλούσιο υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά ντοκουμέντα, με τίτλο: Το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή (1973) (ΣτΜ).
Ούτε ήττα ούτε παραίτηση – Να νικήσουμε τη συνωμοσία 
Αναδημοσιεύουμε τη δήλωση του Πολικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ) σχετικά με την πρόσφατη αποκάλυψη σχεδιασμένου πραξικοπήματος ενάντια στη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Ενόψει των πολυάριθμων μορφών επεμβάσεων και παρεμβάσεων, στις οποίες καταφεύγει ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και της Ευρώπης ενάντια στους λαούς και τις κυβερνήσεις, οι οποίες υπερασπίζονται μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ανάπτυξη, το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ) δηλώνει ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας διαμάχης ανάμεσα στους καπιταλιστές για ένα «νέο μοίρασμα του κόσμου» και την εφαρμογή μιας στρατηγικής, στόχος της οποίας είναι η διατήρηση και η επέκταση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους και η οποία οξύνεται μέσω της πολιτικής του επανα-αποικισμού.
Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΒ δήλωσε, ότι η κυνική αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία θα «συντρίβονταν –πολλαπλά- ο βραχίονας» στις κυβερνήσεις που δεν θα ακολουθούσαν τις εντολές τους –αποδεικνύοντας έτσι το χαρακτήρα του ως ιμπεριαλιστικό όργανο των υπερεθνικών κοντσέρν του στρατιωτικο-βιομηχανικού-χρηματοπιστωτικού συμπλέγματος- αποτελεί μια σαφή διεθνή απειλή, η οποία στρέφεται ιδιαίτερα ενάντια στο λαό και στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Αυτή είναι μια ιστορική αλήθεια, μια αδιάσειστη απόδειξη, αφού προηγήθηκαν 200 χρόνια επιθετικής και πολεμικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της εθνικής ακεραιότητας και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών. Ως εκ τούτου, το ΚΚΒ καταγγέλλει και καταδικάζει αυτή την ιμπεριαλιστική πολιτική. Καλεί όλες τις πραγματικά δημοκρατικές, πατριωτικές, προοδευτικές, επαναστατικές και λαϊκές δυνάμεις, να πάρουν θέση δημοσίως.
Για το ΚΚΒ είναι καθαρό, ότι η προσπάθεια «να στρίψουν τον βραχίονα» της Βενεζουέλας, εκφράζεται σ΄ ένα πολυστρωματικό σχέδιο αντιδραστικής επίθεσης προς όφελος των κυρίαρχων συμφερόντων και στην υποστήριξη της απάτριδος ολιγαρχίας και της νεοφασιστικής Δεξιάς της Βενεζουέλας, στόχος των οποίων είναι να ανατρέψουν την από τον Νικολάς Μαδούρο βολιβαριανή κυβέρνηση καθώς και να καταστρέψουν πολιτικά και φυσικά τις επαναστατικές και λαϊκές δυνάμεις που έχουν δεσμευτεί για μια βαθειά αλλαγή της κοινωνίας στη Βενεζουέλα, [και] οι οποίες υποστηρίζουν το άνοιγμα των προοπτικών για μια σοσιαλιστική κοινωνία.
Το ΚΚΒ έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι υπάρχει μια πολιτική, οικονομική επίθεση καθώς και μια επίθεση των μέσων ενημέρωσης της παγκόσμιας ακροδεξιάς, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία του ιμπεριαλισμού: εκτεταμένα σαμποτάζ στην οικονομία, προβοκάτσιες, προσπάθειες δυσφήμισης των στελεχών, δολοφονίες ακτιβιστών και ηγετικών προσωπικοτήτων του προτσές καθώς και το πραξικόπημα που αποκαλύφτηκε πρόσφατα και η απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Το ΚΚΒ δήλωσε και επιβεβαίωσε την ακλόνητη αλληλεγγύη του και τη σταθερή υποστήριξή του στον Πρόεδρο Μαδούρο και την βολιβαριανή κυβέρνηση, ότι ενόψει της σημερινής όξυνσης των ταξικών αντιφάσεων και του βαθέματος της αντιπαράθεσης μεταξύ του έθνους και του ιμπεριαλισμού, είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ενότητας των πατριωτών, των εργατών και των λαϊκών μαζών, των επαναστατών, όπως επίσης του στρατού και του άμαχου πληθυσμού. Οι στόχοι τους θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προσεχή πραγματοποίηση του εθνικού Συνεδρίου του Πατριωτικού Συμβουλίου των πολιτικών κομμάτων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου «Σιμόν Μπολιβάρ».
Ως εκ τούτου, το ΚΚΒ επαναβεβαιώνει τα μαχητικά του συνθήματα:
Όχι άλλα δολάρια στην αστική τάξη!
Κόντρα στην έλλειψη εμπορευμάτων – Λαϊκές Επιτροπές για τον εφοδιασμό!
Να φυλακιστούν οι διεφθαρμένοι, οι καταχραστές, οι κερδοσκόποι και οι μαφιόζοι, όπου κι αν βρίσκονται!
Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας
Καράκας, 18 Φεβρουαρίου 2015»
Πηγή: Ιστοσελίδα του Γερμανικού ΚΚ, 21/02/2015
Μετάφραση – Επιμέλεια: Παναγιώτης Γαβάνας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More