28 Φεβ 2015

Και ότι δεν ιδιωτικοποιείται, πρέπει να ξεπληρώνει δάνεια. Βλέπε SWAPS


Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Δεν έχασα την «τιμή» μου όπως ισχυρίζονται κάποιοι, επειδή προειδοποίησα με ένα τρόπο προσιτό στη κουλτούρα του Ελληνικού λαού ότι η Ελλάδα θα γίνει νούμερο διεθνώς και πως οι προτάσεις Βαρουφάκη δεν είχαν επιστημονική βάση. Επαληθεύτηκα πλήρως.

Μετά απο ημέρες όσα προείπα επανελήφθηκαν και από τους περισσότερους γνώστες του θέματος αλλά και απο πολλούς διαφορετικούς υπουργούς της ευρωζώνης. Στις διαπραγματεύσεις, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν καταλάβαινε τί του έλεγαν! Αυτό ισχύει και τώρα. Η θεωρία παιγνίων είναι «γαριδάκι» μπροστά στα παιγνίδια ισχύος.
Τον παπά θα παίζουμε; Επεβλήθη η επιλογή Βαρουφάκη απο τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα απο το IMF για να υπάρξει κρίση και να έλθουν τα SWAPS;  Nαί ή όχι;
Γεγονός είναι ότι χρειάζονται λεφτά. Δεν έχει σημασία η ταυτότητα αυτού που τα ζητάει. Οι δανειστές είναι όλοι παρέα και έχουν βασικά τα ίδια συμφέροντα. Δυστυχώς, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Νέα λύση, τα SWAPS Βαρουφάκη και συνεργατών. Αναγκαίο, νέοι οικονομικοί δολοφόνοι να μπούν στο παιγνίδι (εκλογές). Αναγκαίο, να υπάρξουν και νέα χρηματιστηριακά προιόντα (φούσκες που θα απομυζούν χρήμα για τους δανειστές). Περιτύλιγμα θα είναι η δημιουργία νέων «αξιών» μέσα απο ενώσεις Ταμείων, απο δημιουργία Επενδυτικών Τραπεζών μιας χρήσης κλπ.
Ανταλλαγή κρατικού χρέους αντί ομολόγων συνδεδεμένων με την «ανάπτυξη» προωθεί το IMF για την Ελλάδα με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ (στον οποίο είχε εργαθεί η Λ. Κατσέλη), ευρίσκοντας ευήκοα ώτα στην Ευρωζώνη αλλά και στο εσωτερικό. Η σειρά των ΗΠΑ να κάνει τον κακό.
Το IMF θα ζητήσει απειλώντας άμεσα νέο μνημόνio;
Με τα SWAPS, ομόλογα συνδεδεμένα με την «ανάπτυξη» δηλαδή με τα εγγυημένα κέρδη απο οικονομικές δραστηριότητες π.χ. διόδια, υδρογονάνθρακες, ορυχεία, ΔΕΚΟ κλπ. και φορολογικά έσοδα κάθε είδους θα οδεύουν κατευθεία για την αποπληρωμή ομολόγων του δημοσίου! Θα γίνει δηλαδή ότι έγινε με τα SWAPS Σημίτη για το αεροδρόμιο Βενιζέλος και τη Goldman – Sachs. Αυτού του είδους την διευθέτηση ήθελε εξαρχής και ο ΓΑΠ! Με τα SWAPS, τους φόρους δεν θα τους παίρνει το κράτος αλλά οι δανειστές! Ανάπτυξη τέλος ή μάλλον ΠΟΤΕ. SWAPS σημαίνει IMF και ΟΟΣΑ. Για το λόγο αυτό δίνουν και έκτακτη βοήθεια σε χρήματα οι ΗΠΑ. Για να ξεπερασθεί η παγίδα των 7 δις ευρώ που «δεν» υπάρχουν. Οι μάσκες όλων πέφτουν σιγά – σιγά. Τα παιδιά του ΙMF είναι σε όλα τα σημεία ελέγχου και αποφάσεων της Ελληνικής οικονομίας . Για ποιά εθνική κυριαρχία μιλάμε; Α plan made in USA. Germans just watching.
Εγγύηση καταθέσεων δεν υπάρχει. Το ταμείο είναι ήδη μείον. Η Ευρωζώνη ζητάει πίσω τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ. Πού να είναι άραγε αυτά τώρα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More