29 Ιουλ 2015

Ο «όμορφος» κόσμος του στοιχήματος…

match-fixing2
Σ΄ αυτό τον κόσμο, των δισεκατομμυρίων πεινασμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων, όσο και αν αυτό ηχεί παράξενα, παίζεται παράνομο η νόμιμο ( τι σημασία έχει…) ποδοσφαιρικό στοίχημα, πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Απ΄ αυτά, το 90% παίζεται στον παράνομο τζόγο.
Όταν λοιπόν αναφερόμαστε, στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο εννοούμε, το στοίχημα, το παράνομο στοίχημα και τους στημένους αγώνες, με πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ομάδων.
Εδώ βέβαια το λόγο τον έχουν οι ανά τον κόσμο εγκληματικές οργανώσεις, μέχρι του σημείου, να μην θίγεται το «προϊόν», με την ανοχή της FIFA και UEFA, αλλά και των κρατών μελών.
Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις, η μία είναι το στοίχημα, το οποίο η παγκόσμια κοινότητα, το ονόμασε ¨έντιμο παιχνίδι¨ και η άλλη είναι ο τρόπος που στήνονται οι αγώνες. Εκεί είναι όλο το ζουμί.
Έχουμε πει, και θα το λέμε συνέχεια, ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός και κυρίως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχουν καθοριστικό ρόλο και μεγάλη επιρροή στην Κοινωνία, την Οικονομία, την Πολιτική. Το λέω αυτό, γιατί με βάση τα επίσημα στοιχεία ο τζίρος στην παγκόσμια αγορά του στοιχήματος, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία (όπως είπαμε) το 90% περίπου είναι παράνομα στοιχήματα.
Τεράστιες πολυεθνικές εγκληματικές οργανώσεις ασχολούνται με το να στήνουν αγώνες. Ποδοσφαιριστές, ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων, αλλά και μικρών, διαιτητές, γιατροί , προπονητές , όλοι, σε αγαστή συνεργασία, ξεπερνούν τις όποιες συλλογικές, οι άλλες διαφορές τους…..για το ΧΡΗΜΑ.
Και κάτι ακόμα, για να καταλάβουμε ( όχι ότι δεν το ξέραμε ) πόσο η Σαπίλα έχει προχωρήσει σε βάθος είναι και το εξής: Μεγάλες Πολυεθνικές Εταιρείες στοιχήματος, ελέγχουν ομάδες οι οποίες τίθενται και αντίπαλες, και όλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη FIFA και UEFA.
Η αγορά της Κίνας είναι πρώτη στο παράνομο στοίχημα…
Αυτός είναι ο παγκόσμιος αθλητισμός. Τεράστιες πηγές πλουτισμού, κυρίως παράνομες, όποια εγκληματική πράξη μπορεί να σκεφτεί το πιο άρρωστο μυαλό, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από τα σπορ. Στημένοι αγώνες, ομαδικοί και ατομικοί, φάρμακα, μεταγραφές, ξέπλυμα χρήματος, διαιτητές, σεξουαλική εκμετάλλευση αθλητριών από χώρες της Αφρικής κλπ. Κλπ…….). Για παράδειγμα, οι Μαραθώνιοι που γίνονται ανά τον κόσμο δεν είναι μια ωραία «παρφουμαρισμένη» κομπίνα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More