19 Οκτ 2015

Πως η Γερμανία «αγόρασε» από τη FIFA, το Mundial 2006…

Αποκάλυψη- βόμβα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel

beckenbauer_blatter_dpa-RefΟι αποκαλύψεις σκανδάλων στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Χθες, το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, η Γερμανία απέσπασε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, εξαγοράζοντας ψήφους μελών της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της περιβόητης FIFA.
H είδηση έσκασε σα βόμβα, αφού είναι ήδη σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση σειράς υποθέσεων ανάλογου περιεχομένου με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη της FIFA, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της, ο πανίσχυρος άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ζεπ Μπλάτερ.
Το Spiegel αναφέρει πως η γερμανική επιτροπή υποψηφιότητας  (με επικεφαλής τον Φράντς Μπεκενμπάουερ) είχε συστήσει ένα μαύρο ταμείο προκειμένου να εξαγοράσει ψήφους και να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από εννέα χρόνια, που ονομάστηκε στη Γερμανία «καλοκαιρινό παραμύθι» καθώς μεταμόρφωσε τη χώρα πολύ πιο πέρα από το ποδόσφαιρο.
Η καταγγελία του γερμανικού περιοδικού βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Volkswagen», με το παραποιημένο λογισμικό εκπομπής ρύπων στους ντιζελοκινητήρες της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει τσακίσει την εικόνα της γερμανικής βιομηχανίας.
Έτσι, η Γερμανία κατακτά «επαξίως» την κορυφή στην πυραμίδα της παγκόσμιας διαφθοράς. Την ώρα που «κουνάει δάκτυλο» στις υπόλοιπες χώρες και οι «αναλυτές» εκθειάζουν την «προτεσταντική ηθική» του γερμανικού κράτους…
Βεβαίως για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο ορυμαγδός των σκανδάλων και των καταγγελιών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η σαπίλα της FIFA, κάτι που γίνεται τώρα και οφείλεται εν πολλοίς στον εσωτερικό αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ διαφόρων κέντρων. Έναν ανταγωνισμό που φθάνει στα όρια της αλληλοεξόντωσης εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σημειώνουμε τα παραπάνω χωρίς καμιά διάθεση ηθικολογίας και χωρίς καμιά αυταπάτη ότι μπορεί η κοινωνία, υπό τις παρούσες συνθήκες, να γίνει «κοινωνία αγγέλων». Τα αναφέρουμε όμως γιατί αποδεικνύουν και στους πιο δύσπιστους ότι αυτά τα φαινόμενα είναι σύμφυτα ενός συστήματος, του καπιταλιστικού, που ανακηρύσσει σε ύψιστη αρχή το κέρδος, με προμετωπίδα του το σύνθημα: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More