14 Ιαν 2016

Οι banksters ανυπομονούν να προκαλέσουν άλλη μια μεγάλη κρίση

Η διεθνής χρηματοπιστωτική μαφία σπέρνει τον πανικό, επιχειρώντας να κατασκευάσει άλλη μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, δηλαδή, ουσιαστικά μια νέα παγκόσμια κρίση.
Από το άρθρο του Μιχάλη Γιαννεσκή στο tvxs.gr :
Οι προειδοποιήσεις ότι ένα μεγάλο κραχ των χρηματιστηρίων είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2016 πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε πρώτη η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan, η οποία συμβούλευσε τους πελάτες της να πουλήσουν τις μετοχές τους. Στη συνέχεια, η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) δημοσίευσε στις 8 Ιανουαρίου συμβουλές προς τους πελάτες της να πουλήσουν σχεδόν όλες τις επενδύσεις τους (επί λέξει, «Sell (mostly) everything»), δηλαδή τα πάντα εκτός από όσα ομόλογα θεωρούνται ασφαλή.
Οι οικονομολόγοι της RBS προειδοποιούν ότι οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «κατακλυσμική» χρονιά, κατά την οποία τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να πέσουν μέχρι και 20%. Εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να πέσει στα 11 δολάρια το βαρέλι και ότι η κατάσταση στην Κίνα θα είναι μάλλον η κύρια αιτία για την προβλεπόμενη κρίση των διεθνών αγορών. Ο Andrew Roberts της RBS σχολίασε σχετικά ότι “Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διόρθωση (των αγορών), η οποία θα γίνει χιονόμπαλα”, εννοώντας ότι θα παρασύρει την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.
Οι προειδοποιήσεις των δύο τραπεζών ενισχύουν τις πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη διεθνή οικονομία που εξέφρασαν πρόσφατα ο μεγάλο-επενδυτής George Soros (στο Οικονομικό Φόρουμ στη Σρι Λάνκα, στις 7 Ιανουαρίου 2016), ο οικονομικός αρχισυντάκτης του Guardian, Larry Elliott, (27 Δεκεμβρίου 2015) και η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας κατά το 2016. Η έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας ανέφερε ότι μία «τέλεια καταιγίδα» πλησιάζει τις διεθνείς αγορές.
Οι διεθνείς τραπεζίτες και μεγαλοεπενδυτές "ρίχνουν το φταίξιμο" στην Κίνα, ενώ στην πραγματικότητα, η Κίνα άρχισε ήδη να βιώνει τις συνέπειες της ένταξης του γουάν στο κλαμπ των σκληρών νομισμάτων του Δυτικού νομισματικού μονοπωλίου.
Εκτός από την Κίνα που έχει μπει στο στόχαστρο, ως ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής απέναντι στην επιβολή των νέων συνθηκών, οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου δυναμιτίζουν το έτσι και αλλιώς εύθραυστο οικονομικό τοπίο, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν και να αποκομίσουν οφέλη, όπως έγινε μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More