2 Μαρ 2016

Οι πωλήσεις νόμιμης κάνναβης έφτασαν το 1 δις $ στο Κολοράντο

Lara Herzog
Το 1 δις $ έφτασαν για το 2015 οι πωλήσεις νόμιμης κάνναβης μόνο στο Κολοράντο

Οι πωλήσεις ψυχαγωγικής και ιατρικής κάνναβης ανήλθαν σε $ 996.184.788 μέσα στο 2015, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε το Τμήμα Εσόδων του Κολοράντο και δημοσίευσε την Τρίτη.
Αυτό είναι μια αύξηση άνω του 42 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το Cannabis Business Alliance είπε σε μια δήλωση ότι οι πωλήσεις συνέβαλαν135 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους εκ των οποίων τα 35 εκατομμύρια προορίζονται για την κατασκευή σχολείων.
Η είδηση ​​έρχεται 2 ημέρες μερά την ανάλυση επενδύσεων απο μια έκθεση που κυκλοφόρησε και τόνιζε ότι οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης το περασμένο έτος ανήλθαν σε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε εθνικό επίπεδο.
Αυτοί οι αριθμοί καταδεικνύουν την προθυμία των χρηστών κάνναβης να αγοράσουν τα προϊόντα μέσω της ρυθμισμένης και νόμιμης αγοράς, λένε οι υποστηρικτές.
«Οι κάτοικοι του Κολοράντο αποδεικνύουν ότι προτιμούν να αγοράζουν κάνναβη από το ρυθμιζόμενο, νομικό κλάδο παρά στη μαύρη αγορά,» δήλωσε ο ο Mike Elliott, ο εκτελεστικός διευθυντής του Marijuana Industry Group , στη HuffPost. «Η βιομηχανία μας έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε την οικονομία του Κολοράντο, ενισχύοντας τον τουρισμό, με αναζωογονημένες επιχειρηματικές περιοχές, και συμπιέζοντας τη μαύρη αγορά»
Κολοράντο και Ουάσιγκτον ήταν οι πρώτες πολιτείες που νομιμοποίησαν τη ψυχαγωγική κάνναβη το 2012. Από τότε, το Όρεγκον, η Αλάσκα και η Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν ακολουθήσει, ενώ 23 πολιτείες το επιτρέπουν για ιατρικούς σκοπούς.
legalit, huffington post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More