29 Μαρ 2016

Μας περνούν για… ηλίθιους

Φαιδρότητες για την «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου

BIG-4
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην εκρηκτική κατάσταση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Το κάζο της ματαίωσης της συνάντησης του κ. Κοντονή με τους προέδρους των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΡΚ, ΠΑΟΚ), που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, αποδεικνύει ότι είναι ανέφικτη η αντιμετώπιση της αθλιότητας, από εκείνους που την δημιουργούν και την αναπαράγουν. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Οι «τέσσερις» δεν μπορούν να δώσουν τη λύση του προβλήματος, επειδή οι ίδιοι είναι το πρόβλημα.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «ομαλοποιήσει» την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη συνδρομή αυτών των κυρίων, δείχνει ότι επιθυμεί όχι την αλλαγή, αλλά τη διαχείριση της σήψης.
Και μόνον το ότι ο υφυπουργός καλεί τους «τέσσερις» και κανέναν άλλο, δείχνει τη «φιλοσοφία» του κυβερνητικού εγχειρήματος: Να τα βρούμε με τους «μεγάλους», που κάνουν κουμάντο…
Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες των «μεγάλων» ΠΑΕ, συμπεριφέρονται όχι μόνο ως ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου, στο σύνολο του, αλλά και ως ιδιοκτήτες του κράτους. Ο ένας (ο Γ. Αλαφούζος) απέρριψε εξ αρχής την πρόσκληση, του άλλου (του Β. Μαρινάκη) του «απαγόρευσε» τη συμμετοχή ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και τέλος, οι άλλοι δύο (Δ. Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης) δήλωσαν ότι η συμμετοχή τους δεν είχε πλέον νόημα.
Έτσι, ενώ με τον έναν, ή άλλον τρόπο, τα τέσσερα αφεντικά της Super League «έφτυσαν» την κυβερνητική πρόσκληση, ο Σπ. Κοντονής έκανε ότι… έβρεχε.
Για να καταλάβετε, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τη ματαίωση της συνάντησης, αναφέρει: «Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη – μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων – πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας Τάξης, την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στο δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου»…
Κάνουμε λάθος, ή μας περνούν για ηλίθιους;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More