24 Μαρ 2016

Καλώς ήρθατε στο οχυρό που λέγεται Ε.Ε

Μια νέα σταυροφορία ξεκινάει υπό το δίλημμα «ασφάλεια ή ελευθερία»

προσφυγες-εε2-938x535
Η τρομοκρατική επίθεση από τους ισλαμοφασίστες του ISIS στο Βέλγιο, ήταν η καλύτερη αφορμή ώστε οι κυβερνήσεις της Ε.Ε να βρουν τον τρόπο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο της γενικευμένης στρατιωτικοποίησης στα εσωτερικά των χωρών τους, να επιβάλλουν το κλείσιμο των συνόρων τους, να δικαιολογήσουν την άρνηση τους στην υποδοχή προσφύγων, να επισημοποιηθούν τα κέντρα κράτησης, αλλά και να συνεχιστούν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή.
Στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους των Βρυξελλών
Ας δούμε κάποιες δηλώσεις και κάποια γεγονότα για το σκηνικό που στήνεται.
1.Ζήτημα ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη έθεσε ο Γιούνγκερ, πράγμα που σημαίνει πως νέα κατασταλτικά μέτρα εις βάρος των λαών της Ευρώπης βρίσκονται προ των πυλών. «Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας» ανέφερε ο  Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.
2. Στις Βρυξέλλες την επόμενη μέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων, εφαρμόζονται συνθήκες στρατιωτικού νόμου, ενώ τα σύνορα έκλεισαν.
3. Στη Γερμανία, Δανία, τη Σουηδία  τη Φινλανδία και Αγγλία τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ενισχύθηκαν άμεσα.
4. Η Πρωθυπουργός της Πολωνίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες. «Θα το πω ξεκάθαρα, μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες δεν βλέπω καμία πιθανότητα να φθάσουν μετανάστες στην Πολωνία αυτή την στιγμή» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που έδωσε η Μπεάτα Σίντλο.
5. Στην Ολλανδία με απόφαση της κυβέρνησης ενισχύεται ο στρατός στα αεροδρόμια και η χώρα παραμένει το επίπεδο ασφαλείας «σημαντικού κινδύνου»
Στη χώρα μας:
6.Στην Αθήνα, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία που θεωρούνται αυξημένης επιφυλακής: μετρό, αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες.
7.Ο Τόσκας σε δηλώσεις του σχετικά με την Ειδομένη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής παρέμβασης. «Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα» είπε χαρακτηριστικά.
8.Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε μεταξύ άλλων «Αναδεικνύεται το θέμα της ασφαλείας. Δεν πρέπει να γίνει αιτία για αποφάσεις υποταγής στο φόβο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Στη δική μας αντίληψη ήταν πάντα προτεραιότητα»
9.Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς σε δήλωση του στο site «οnalert», έθεσε ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» σε σχέση με το προσφυγικό και μαζί του συμπαρατάσσονται Άδωνις και Βαρβιτσιώτης.
10.Σε αυτή την κατεύθυνση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει ζήτημα εθνικής ασφάλειας με αφορμή τους πρόσφυγες και μάλιστα ζητά να συζητηθεί στην βουλή το θέμα της «ασφάλειας των πολιτών»
11.Την ίδια στιγμή τα hot spot στη χώρα μας μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης, δηλαδή φυλακές για χιλιάδες ανθρώπους που κρατούνται χωρίς την θέλησης τους. Αυτό αποκαλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ η οποία αποχωρεί από την χώρα μας λέγοντας ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει πια στη μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα σε «κέντρα κράτησης».
***
Με όλα τα παραπάνω δεν νομίζουμε πως χρειάζεται κάτι περισσότερο για να καταλάβουμε τι σχεδιάζεται στο στρατιωτικό οχυρό που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μια νέα σταυροφορία φαίνεται πως ξεκινάει υπό το δίλημμα «ασφάλεια ή ελευθερία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More