2 Ιουλ 2016

Η παταγώδης αποτυχία της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

Όποιο κόμμα και να έκανε συγκέντρωση μέσα στο κατακαλόκαιρο και χωρίς κάποια συγκεκριμένη σημαντική αφορμή θα πάτωνε. Δεν ξέρω τι τον έπιασε τον ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει ομιλία στην Κοζάνη μέσα στην κάψα του Ιούλη, πάντως κάτι μου λέει ότι δεν θα το ξανακάνει. 

Το ίντερνετ γέμισε με φωτογραφίες που δείχνουν τις άδειες θέσεις, δίνοντας την εντύπωση αρχικά ότι πήγαν μόνο 5-6 άτομα. 



Αληθινη φωτο απο συγκεντρωση του Συριζα στην Κοζανη!

Φωτογραφίες www.kozan.gr
Φωτογραφίες www.kozan.gr

Δεν ήταν αρκετά πανοραμικές, είναι η αλήθεια. Στην πραγματικότητα στο βίντεο -που λανθασμένα αναφέρει ότι πήγαν μόνο 15 άτομα- εγώ μέτρησα 27 ενήλικες (και ένα παιδί, γρήγορα δώστε του δικαίωμα ψήφου!). Προφανώς βέβαια υπολόγιζαν πολύ περισσότερους. 

  
(«ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΠΗΓΑΝ...» σχολίασε ο Τάσος. Επίσης, σιγά την τεράστια αίθουσα)
  
Να σημειωθεί ότι αυτή η Kεντρική Πολιτική Εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, είχε θέμα: «ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ: Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή Δημοκρατία». 

Στην αίθουσα η αναλογία των ομιλητών με ψηφοφόρους ήταν 1 προς 7.
Στην αίθουσα η αναλογία των ομιλητών με ψηφοφόρους ήταν 1 προς 7.

Ενδιαφέρον όμως είναι το ποιος ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Όχι κάποιος δευτεροκλασάτος αποτυχημένος υποψήφιος, αλλά κοτζάμ υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος έγινε πρώτο θέμα τις προάλλες όταν, μετά το σοκ που υπέστησαν χιλιάδες συνταξιούχοι με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, αυτός αναρωτήθηκε στη Βουλή «Γιατί τέτοια αναστάτωση με την κατάργηση του ΕΚΑΣ;» τονίζοντας πως ήταν επίδομα και όχι σύνταξη και υποστηρίζοντας ότι «επινοήθηκε» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες. 

Οπότε τώρα που το σκέφτομαι: ακόμα και 5 Κοζανίτες να σηκώνονταν μ' αυτή τη ζέστη για να πάνε να ακούσουν αυτόν που τους έκοψε το ΕΚΑΣ (και βγαίνει κι από πάνω) να τους εξηγεί πώς «Γυρίζουμε Σελίδα» θα ήταν ανέλπιστη επιτυχία. Τώρα μιλάμε για θρίαμβο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More