6 Σεπ 2016

Ήταν και είναι ναζιστές

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής είναι περισσότερα πράγματα από τις πανηγυρικές τελετές τους, με φόντο το άγαλμα του Λεωνίδα.
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, πέρα από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, επιδιώκουν, μέρα με τη μέρα, να αυξάνουν τις δυνάμεις τους μέσα στην κοινωνία. Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν είναι να εμφανίζονται σαν «πολιτικές παρθένες», παρά τις αμέτρητες αποδείξεις για την ιδεολογική ταύτιση με το ναζισμό (άρθρα τους που εξυμνούν τον Χίτλερ, φωτογραφίες με σβάστικες). Κάνουν πως δεν θυμούνται, πως δεν ξέρουν τίποτα και κλαψουρίζουν ότι τους αποκαλούν ναζιστές.
Καμία έκπληξη από τέτοιου είδους αντιδράσεις. Οι ναζιστές ήταν, είναι και θα είναι θρασύδειλοι. Ας προσέξουμε, όμως, κάτι: Οι ομιλίες δίπλα στο άγαλμα του Λεωνίδα, οι φωνές στη Βουλή και στις συγκεντρώσεις τους, δεν είναι κούφια λόγια. Ήταν, είναι και θα είναι  επικίνδυνοι, διότι είναι ναζιστές
Δεν θα σταθούμε στο γνωστό (σύμφωνα και με δικά τους κείμενα) θαυμασμό τους στο καθεστώς του φασίστα Μεταξά. Θα αναφερθούμε στην ταύτιση τους με το ναζισμό.
Όποτε κλήθηκαν να μιλήσουν για τη σχέση τους με το ναζισμό έμειναν στις «αποστάσεις», τόσο μεγάλες «αποστάσεις» που αδυνατούν να καταδικάσουν τον Χϊτλερ. Δεν μπορούν οι άνθρωποι (όσο άνθρωποι μπορεί να είναι οι ναζιστές…) να πούνε κακή κουβέντα για τον Αδόλφο τους.  
Τα δύο βίντεο που ακολουθούν δεν είναι καινούργια. Είναι, όμως, οι δύο «διαφορετικές» προσεγγίσεις τους για το ναζισμό και τον Χίτλερ. Η μια είναι για το δημόσιο λόγο τους , ώστε να αφήνουν κι ένα παράθυρο για να μιλήσουν ξανά ανοιχτά για τον Χίτλερ, και η δεύτερη για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης. Καμιά φορά υπάρχει και μια τρίτη προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν καμία σχέση με το ναζισμό, αλλά είναι …αγνοί εθνικιστές. 

Δεν είναι τυχαία η αναφορά μας στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «χωρίς αφορμή». Οι τύποι αυτοί  έχουν γίνει μέρος της πολιτικής πραγματικότητας της χώρας, εδώ και χρόνια, πια. Προσπαθούν να κρύψουν, ορισμένες φορές, την ιδεολογική τους ταυτότητα, τη σύνδεση τους με τις πιο κτηνώδεις στιγμές της ανθρώπινης Ιστορίας.
Παράλληλα, δεν έχουν εξαφανιστεί (και ούτε πρόκειται) εκείνες οι φωνές που αποζητούν μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» (όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ) σε μια «συντηρητική συμμαχία», όπως οι Μπαλτάκοι και διάφοροι άλλοι. Δεν λείπουν οι τοποθετήσεις που ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή, τοποθετήσεις που προκύπτουν από τη σύνδεση του ίδιου του συστήματος με το ναζισμό. Σε αυτό το ξέπλυμα εντάσσεται και η «περιβόητη» θεωρία των δύο άκρων. 
Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι και (εκτός από την παρακολούθηση της, για την απόδειξη της εγκληματικής της δράσης) είναι απαραίτητη και η διαρκής αποκάλυψη πως αυτοί οι τύποι είναι ναζιστές, η υπενθύμιση, με ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα, της πορείας και των πράξεων του ναζισμού.
Ακολουθεί το βίντεο που είχε δώσει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τον περασμένο Μάρτιο. Ένα βίντεο με στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (σε λίγες μέρες κλείνουν τρία χρόνια) και αποδείξεις πως πρόκειται για ΝΑΖΙΣΤΕΣ. 


Στοιχεία για την καθημερινή παρακολούθηση της δίκης μπορείτε να βρίσκεται εδώ  κι εδώ κι  (Golden Dawn Watch – Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος –  Πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής – fb).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More