7 Δεκ 2010

Οι 4 προτάσεις Παπανδρέου για συναίνεση Ν.Δ.

Πρόταση τεσσάρων σημείων -που μπορεί να οδηγήσει σε συναινέσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για τους κρίσιμους επόμενους μήνες- προτίθεται να υποβάλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Το πιθανότερο είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων να πραγματοποιηθούν στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, καθώς τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα θα βρίσκονται οι κ. Ντομινίκ Στρος – Καν και Ολι Ρεν.
Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει, πρώτον, στήριξη της κυβέρνησης κατά την εφαρμογή όρων του Μνημονίου με τους οποίους συμφωνεί η Ν.Δ., ενώ θα δώσει έμφαση στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης πτυχών της συμφωνίας με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροποποίηση του Μνημονίου αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξει συναίνεση από την πλευρά του Α. Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη στήριξης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και θα καλέσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποθαρρύνει εμπράκτως απεργιακές κινητοποιήσεις που απορρυθμίζουν την οικονομική ζωή. Τέλος, θα ζητήσει τη συμβολή της Ν.Δ. σε μεταρρυθμίσεις εκτός Μνημονίου, με πρώτη εκείνη στα ΑΕΙ.
Πηγή: kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More