7 Ιουν 2013

«Μαντάμ Σουσού» - Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) (όλη η σειρά)

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Ψαθά μεταφέρεται και στην μικρή οθόνη την σεζόν 1982/83. Η Άννα Παναγιωτοπούλου υποδύεται με μαεστρικό τρόπο την αριστοκράτισσα του Κολωνακίου σε βαθμό που γίνεται πιστευτή στην καθημερινότητα της!

Η «Μαντάμ Σουσού» ήταν μία ονειροπαρμένη που ήθελε να ζει μέσα στα πλούτη και την χλιδή, προβαίνοντας σε ουκ ολίγες γραφικότητες. Ο σύζυγος της, Παναγιωτάκης, τον οποίο υποδυόταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου (σ.σ.:ήταν και ο σκηνοθέτης της σειράς) ήταν το εντελώς αντίθετο, ένας τίμιος μεροκαματιάρης βιοπαλαιστής με διαφορετική θεώρηση τηςζωής.

Η «Μαντάμ Σουσού» κληρονομεί μια αμύθητη περιουσία και εγκαταλείπει τον σύζυγο της προκειμένου να εγκατασταθεί σε ένα «παλατάκι» στο Κολωνάκι. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. 

Τα «πιράνχας» την αποπροσανατολίζουν, χάνει τα πλούτη της και επιστρέφει στη φτώχεια και τη ζεστή αγκαλιά του Παναγιωτάκη. Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο! Ατάκα: «Ζαργανα μου». Χαρακτηριστική σκηνή: H «Μαντάμ Σουσού» βάζει την υπηρέτρια να της κάνει αέρα».

* Το 1973-74 το έργο μετετράπη από τον συγγραφέα, σε ασπρόμαυρο σίριαλ 65 επεισοδίων, που μεταδόθηκε, με σκηνοθέτη τον Μήτσο Λυγίζο και με την Άννα Παϊταζή στον κύριο ρόλο, από την τότε ΥΕΝΕΔ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More