1 Ιουλ 2013

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε η μελωδία τόσο οι μουρμούρες στα διπλανά τραπέζια  αυξάνονταν για το ότι άλλος ένας ίδιος «ζητιάνος» πλησίαζε και με αφορμή την μουσική του ζητούσε χρήματα. Προσπάθησα να αποβάλλω τα ανούσια σχόλια και να εστιάσω  στην μαγεία της μουσικής ράβοντας στην ηρεμία μου έναν όμορφο μουσικό μανδύα καθώς αυτό που πλησίαζε δεν ήταν το γνωστό φάλτσο άκουσμα της γνωστής φυσιογνωμίας με το ακορντεόν, αλλά κάτι πρωτόγνωρο που σε μαγνήτιζε.  
Γυρίζοντας να δω ποιος προκαλεί αυτή την όμορφη μελωδία ενθουσιάστηκα βλέποντας τον μουσικό του δρόμου να είναι μια μικρή μουσικός που με το ακορντεόν της ταξίδευε τον ακροατή, παράλληλα ο πιο μικρός αδελφός της ζητούσε την οικονομική ενίσχυση με αποτέλεσμα φυσικά ένα μικρό παιδί να ακούει τα γνωστά κακοπροαίρετα σχόλια από τον νεοέλληνα που έχει άποψη και γνώση για όλα και έχει την ευχέρεια να διώχνει ένα μικρό παιδί με τρόπο που δεν θα ανέχονταν να του μιλήσει κάνεις.
Αρχικά λοιπόν σκέφτηκα ότι ένα παιδί που σίγουρα δεν θα ήταν δέκα χρονών έπαιζε (όσο μπόρεσα να καταλάβω) σαν να ήταν πολύ μεγαλύτερο με ευχέρεια και δεξιοτεχνία ενήλικα χωρίς φυσικά να έχει πάει ποτέ σε δάσκαλο.Την αρχική σκέψη μου ήρθε άμεσα να καταλάβει μια στενοχώρια και μια θλίψη καθώς σκέφτηκα ότι ένα τόσο ταλαντούχο παιδί δεν θα έχει την δυνατότητα ποτέ να προχωρήσει και να εξελίξει την αγάπη του για την μουσική και μέσα στην τρυφερή τους ηλικία τέτοια παιδιά είναι υποχρεωμένα από «κάποιον» να βγαίνουν στον δρόμο γιατί προφανώς δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν πόσο μάλλον για να μορφωθούν.
 
Το γεγονός ότι γεννιούνται ψυχές που δεν έχουν την δυνατότητα να ζήσουν και δεν θα έχουν ευκαιρίες είναι αυτό που πρέπει να μας βάζει στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσο μπορεί ο καθένας αυτόν τον κόσμο. Μπορεί όλα αυτά να είναι αυτονόητα αλλά μετά από τα σχόλια που άκουσα για αυτά τα παιδιά ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα μήπως και αλλάξει κάνεις μήπως εκτιμήσει κάνεις, μήπως ενδιαφερθεί κανείς, μήπως νοιώσει κανείς, μήπως….. !  

1 σχόλια:

Μ' αρέσει η τοποθέτηση του αρθρογράφου αν και τον βρίσκω μάλλον... ήπιο στην κριτική του απέναντι στα "κακοπροαίρετα σχόλια από τον νεοέλληνα" Και δυστυχώς ήρθε και το συμβάν της οδού Ερμού με "ενοχληθέντες" καταστηματάρχες!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More