3 Ιουν 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου καταγγέλλει τις ελλιπείς ενέργειες του Διευθυντή Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση συμβάντος στο σχολείο μας.  Συγκεκριμένα το πρωί της 2-6-2014 άγνωστος τηλεφώνησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου.
Ο Διευθυντής του σχολείου αφού ενημερώθηκε για τη ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού με τη σειρά του ενημέρωσε το Διευθυντή Αβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση εκκένωση του σχολείου. Επίσης κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνήσει την υπόθεση.
Ο υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ. όταν έφτασε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε παραβίαση των κτηριακών εγκαταστάσεων, έκανε οπτικό έλεγχο στους γύρω χώρους και αποχώρησε από αυτό.
Μετά απ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι ο Διευθυντής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπισε το περιστατικό με επιπολαιότητα και τούτο γιατί, ενώ του αναφέρθηκαν οι ενέργειες που έγιναν δεν έδωσε εντολή να εκκενωθεί το σχολείο,  να αποκλειστεί ο χώρος και να προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο με εκπαιδευμένο σκύλο στην περίμετρο των κτηρίων, στον προαύλιο χώρο όπως και περιμετρικά αυτού όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι η επέμβαση των αρμοδίων δεν ήταν η προβλεπόμενη για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.                                                     
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
               Ο                                                                               Ο
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΤΕΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More